Ontinyent adjudica per 15’37 milions el projecte del nou IES l’Estació

L’obra, que serà executada per l’UTE Globalklee SLU i Levantina Ingenieria, és la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat a la unió temporal d’empreses Globalklee SLU i Levantina Ingenieria les obres del projecte del nou IES l’Estació, per un import de 15.374.600 euros, iva inclós. L’actuació, finançada amb fons del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, i gestionada integralment pel consistori ontinyentí, comptava amb ofertes de 5 empreses procedents de les províncies de València, Alacant i Ourense, i compta amb un termini execució de 24 mesos des que es faça efectiu l’inici de les obres.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava “el gran volum d’una actuació en un centre que estava ja obsolet i que amb la seua demolició, construcció i reposició en el mateix solar va a suposar una fita històrica, com demostra el fet de ser la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament fins la data. Estem veient fer-se realitat a Ontinyent obres d’infrastructures de gran impacte, com les d’Edificant, l’Hospital o tota l’actuació en l’entorn del riu i la Cantereria, que ens van a ajudar a adaptar i transformar la ciutat cap al futur”.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, posava en valor “tot el treball previ que hem vingut fent des de l’Ajuntament en coordinació amb el centre, per tal per exemple d’incloure en les les bases de licitació una sèrie de millores consensuades amb la direcció del centre, que inclouen aules noves adjacents al saló d’actes, al que es planteja dotat d’un montacàrregues, així com nombrós equipament”. El regidor d’Educació, Ferran Gandia, destacava que “és una reivindicació històrica de la comunitat educativa, un projecte que va a donar pas a un institut modern, amb un disseny elaborat per l’arquitecte Ramón Esteve, i nous equipaments que permetran oferir una docència adaptada als nous temps”.
El director del centre, Francesc Albero, ja va mostrar en una visita a les obres junt a l’alcalde “l’alegria i il·lusió” de la comunitat educativa del centre, i “el sentitment de responsabilitat” de la direcció davant una actuació d’aquest calat”. Les obres tindran un termini d’execució de 24 mesos des del seu començament. La docència del present curs 23/24 va a oferir-se en les aules prefabricades temporals construides per la Generalitat junt a l’Institut, que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Profesional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”.