L’Oficina EmprénJove de Xàtiva afegeix un punt d’atenció per a persones emprenedores

Aquest servei, únic a les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés i instaurat pel Pacte Territorial, permet tramitar documentació

L’oficina Emprén Jove de Xàtiva, instaurada a la Casa de la Joventut el passat mes de juliol gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i el Pacte Territorial Costera-Canal per tal d’impulsar l’emprenedoria entre la gent jove de la ciutat, ha afegit recentment un nou servei d’atenció per a persones emprenedores.

El PAE, que el Pacte va presentar el passat mes de setembre, té caràcter gratuït i permet com a novetat la tramitació de la documentació necessària per a dur a terme un projecte empresarial a més de l’alta o el cessament d’una activitat econòmica en qualsevol forma jurídica. El servei s’ofereix per part de personal tècnic especialitzat en l’àrea empresarial i està subvencionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa Avalem Territori.

A més a més, aquest punt d’atenció també proporciona informació i orientació sobre aspectes legals, fiscals i comptables i de Seguretat Social, així com assessorament en la definició de la iniciativa empresarial i sobre les ajudes públiques a les quals es pot optar.

Cal recordar que l’oficina EmprénJove s’emmarca entre les accions del Pla Millenial de Xàtiva previstes per a 2022 degut a la mancança territorial detectada durant l’elaboració del Pla sobre joves autònoms o disposats a treballar per compte propi. El servei s’ofereix els dimecres a la Casa de la Joventut de Xàtiva per a menors de 35 anys de Xàtiva o de qualsevol municipi de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés, però és necessari demanar cita prèvia mitjançant el telèfon de la Casa de la Joventut o del correu joventut@ayto-xativa.es.