El Mondúver compta amb una nova estació sísmica

La integració de les noves estacions en la xarxa permetrà millorar significativament la detecció i la localització de la sismicitat que afecta la Comunitat Valenciana.

El passat dimarts, dia 22, van entrar en funcionament dues noves estacions sísmiques de la Xarxa Sísmica de la Comunitat Valenciana, que es troben en les dependències dels observatoris forestals del Mondúver (Gandia, la Safor) i Alt del Pi (Serra, el Camp de Túria), pertanyents a la Direcció General de Prevenció d’Incendis de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que ha facilitat l’accés per a la realització de proves i la instal·lació final dels equips.

En l’acte de posada en marxa van estar presents la directora del Secretariat d’Estructures per a la Investigació de la Universitat d’Alacant (UA), Maribel Beltrán; el director de la Xarxa Sísmica de la UA, José Delgado; i Xavier Navarro, director de l’Institut Cartogràfic Valencià. La UA, a través de la Unitat de Registre Sísmic, és l’administració pública que gestiona la Xarxa Sísmica de la Comunitat Valenciana amb el suport de la Generalitat a través de la Secretària Autonòmica de Seguretat i Emergències i l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV).

Amb aquests nous equips es completa la instal·lació d’estacions a la província de València per part de la Xarxa Sísmica de la Comunitat Valenciana. Aquesta xarxa compta, a més, amb una altra estació en dependències de l’aeròdrom d’Énguera (la Canal de Navarrés), que va entrar en funcionament al juliol del 2022, a més de les estacions que ja tenia la Xarxa Sísmica de la UA a la província d’Alacant. La integració de les noves estacions en la xarxa permetrà millorar significativament la detecció i la localització de la sismicitat que afecta la Comunitat Valenciana.