L’Escola d’Estiu de Carcaixent finalitza després de dos mesos d’activitats per la conciliació

Més de 300 xiquets i xiquetes han disfrutat d’aquesta escoleta totalment gratuïta

Aquest dimecres 31 d’agost ha tingut lloc la cloenda de l’Escoleta d’Estiu de Carcaixent, que enguany duia com a nom “Igual Escola”, la qual ha sigut tot un èxit, participant un total de 211 xiquets i xiquetes al mes de juliol i 148 en agost, podent apuntar als menors durant tot l’estiu sempre que hi haguera places lliures. L’Escoleta ha estat finançada per l’Institut de les Dones de la Generalitat Valenciana i organitzada per la Regidoria d’Igualtat.

Al llarg dels dos mesos la xicalla ha pogut disfrutar d’activitats ben variades, adaptades a la seua edat, de caràcter lúdic amb finalitat educativa. S’han realitzat tallers de teatre, de jocs tradicionals, de cuina, interculturals, de reciclatge, d’hort i cultiu, així com diverses manualitats potenciant especialment la creativitat, com per exemple amb llum negra i amb la reutilització de materials. També sessions de diferents esports com per exemple de dansa urbana, tir a l’arc i natació, fent ús de la piscina descoberta municipal. S’han organitzat jornades de mobilitat sostenible i seguretat viària. Han gaudit de visites culturals pel municipi i una excursió a la Cova del Dragut a Cullera. I altres activitats com paintball i festes d’aigua i espuma.

Aquesta escoleta totalment gratuïta estava dirigida als xiquets i xiquetes del municipi de 2 a 14 anys i tenia com a objectiu la conciliació personal, familiar i laboral durant els dos mesos de juliol i agost oferint un horari de 9h a 14h de dilluns a divendres, amb opció d’agafar una escola matutina des de les 7.45h del matí i també els dissabtes de 9 a 13h, tot i que finalment el servei dels dissabtes no s’ha realitzat, ja que no el va sol·licitar cap família.

Xelo Pastor, regidora d’Igualtat, es mostra molt satisfeta amb l’escoleta i transmet que “La Igual-Escola és el primer projecte de l’Ajuntament centrat en la conciliació familiar a l’estiu i la valoració que rebem per part de les famílies és molt positiva” i convida a tothom a participar l’any vinent. A més, Laura Ruiz, regidora d’Educació, explica que “La conciliació no és una realitat i encara que el canvi social és responsabilitat de totes i tots, des de les institucions cal facilitar el màxim possible aquest objectiu” i remarca que “L’escoleta d’estiu de Carcaixent és una de les que ofereixen més serveis i de caràcter gratuït”.