Les obres de la passarel·la entre Carcaixent i Cogullada s’iniciaran en el primer trimestre de 2021

El conseller Arcadi España ha visitat este matí Carcaixent per tractar diverses qüestions relatives a mobilitat

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat en la seua visita a Carcaixent que, en este primer trimestre de l’any, s’iniciaran les obres per a la construcció de la passarel·la ciclopeatonal que connecte el nucli urbà de Carcaixent amb el de la Cogullada. A més, també ha ratificat la voluntat de la conselleria de participar en el projecte d’unir Alzira i Carcaixent de forma segura i sostenible a través d’un vial amb carril de ciclovianants a través de la CV-41.

La passarel·la de Cogullada respon a una demanda històrica ja que en l’actualitat els dos nuclis es troben comunicats per mitjà de vies de circulació de vehicles, però no existeix itinerari per a vianants o ciclistes que els connecte. Les obres a executar tenen l’objectiu de dotar d’accessibilitat no motoritzada a aquesta zona urbana que té un elevat potencial d’ús.

Per a l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, l’inici de les obres «la possibilitat que durant el primer trimestre puguen estar finalitzades les obres suposa una molt bona notícia per a tota la població ja que, a més de afavorir la mobilitat sostenible, donarem solució a un problema de seguretat veïnal».

Connexió Carcaixent-Alzira

Altre dels punts tractats ha estat la voluntat de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de col·laborar amb els ajuntaments de Carcaixent i Alzira perquè puguen connectar-se a peu, amb bicicleta o patinet en les mateixes condicions de seguretat que té el transport motoritzat. Per al conseller, “es tracta d’atendre una demanda dels veïns i veïnes d’estes dues localitats, que incidirà directament sobre la seua qualitat de vida, facilitarà la connexió entre estes dos importants ciutats, proporcionarà noves alternatives a l’esport i a l’oci saludable i ajudarà en la lluita contra el canvi climàtic”.

En el mateix sentit, Paco Salom, insisteix en que la millora que suposarà per a totes les persones que han de dirigir-se al seu lloc de feina diàriament, tant des de Carcaixent com des d’Alzira, facilitant la mobilitat però sobretot la seguretat en una zona que actualment està molt degradada i que presenta problemes de seguretat.

Amb estes actuacions la Generalitat fa un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat: millorar la seguretat viària de les carreteres, analitzant per a això tant el trànsit dels vehicles com dels vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans en la seua confluència amb les carreteres i fomentar la mobilitat sostenible, ha conclòs el conseller.