Les obres al carrer Sant Antoni d’Ontinyent estaran finalitzades a gener de 2023

Les obres de la primera fase han tret a la llum part de les llambordes del traçat original.

 

Les obres d’urbanització de la Plaça de Sant Antoni que està duent a terme l’Ajuntament d’Ontinyent han tret a la llum part de les llambordes del traçat original. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, visitava aquest dimarts l’actuació, que conclourà en breu la seua I Fase entre els carrers Dos de Maig i Capellans, per a centrar-se en la segona des d’aquest tram fins la Plaça de la Coronació, on s’estan fent alguns treballs previs.

L’Alcalde recordava que aquesta actuació que suposa una inversió de 1’2 milions d’euros del programa EDUSI que cofinancen els fons FEDER de la Unió Europea, “és una de les obres més importants de la legislatura, que afecta a l’eix principal del barri del Poble Nou, i que és fruit d’un procés de participació on el veïnat va demanar més espai per al vianant”. Així, el projecte dona preponderància a la creació d’espais de convivència i a la vegetació, aspectes que es poden constatar en la part de les obres ja executada a la I Fase.

Finalització prevista a gener de 2023

L’arquitecte Miguel Del Rey, responsable del projecte junt al seu homòleg Antonio Gallud, destacava que en la Fase I, que es preveu finalitzar a les properes setmanes, “s’ha fet un esforç per recuperar materials preexistents, com les llambordes que existien abans de formigonar el carrer, o també trams de les voreres”. Amb tot, els trams recuperats es situen a la part central del carrer, “per tal que els accessos a les vivendes i els trams on més circulen les persones puguen comptar amb materials més còmodes per a aquestes”. Del Rey també posava de relleu les dificultats que s’han registrat per salvar el desnivell del primer tram, “amb una diferència de quota de quasi 1’2 metres en alguns trams, i on hem hagut de tenir molt en compte també la recollida d’aigües”.

De cara a la Fase II, que està sent objecte de treballs previs, s’ha destacat la “catifa” de pedra calcària que va a crear-se per resaltar i posar en valor l’Ermiteta de la Concepció i el seu entorn. El conjunt de l’actuació es preveu que estiga finalitza abans de les festes del barri, en gener de 2023.