Xeraco inicia la construcció del nou velòdrom

L’actuació finalitzarà a fi d’any i inclou el condicionament de la infraestructura del velòdrom, creant una pista interior de 200 metres a l’aire lliure.

Les obres de construcció del nou velòdrom de Xeraco han començat esta setmana. Un projecte que naix amb l’objectiu d’atendre una de les necessitats del Club de Córrer Xeraco en comptar pròximament amb un espai on poder entrenar amb seguretat.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha mostrat la seua alegria en anunciar la notícia i agraïa al programa IVACE Polígons la possibilitat de reprendre aquesta iniciativa perquè «per fi hem iniciat les obres i en 4 mesos de termini d’execució que té, el poble de Xeraco i els seus esportistes tindran disponible aquest velòdrom».

L’actuació finalitzarà a fi d’any i inclou el condicionament de la infraestructura del velòdrom, creant una pista interior de 200 metres a l’aire lliure. Aquesta obra comptarà amb dues fases, una primera que suposa la creació de la pista i, una segona fase que implicarà l’ampliació de la pista perquè «des del Club de Córrer Xeraco tinguen el seu propi espai com ja tenen altres associacions». L’obra ha estat adjudicada a l’empresa local Foracal.

Reivindicació històrica

Mascarell ha destacat que són «unes obres destinades a donar funcionalitat a un velòdrom perquè siguen utilitzades pels nostres esportistes. Un compromís adquirit amb el Club de Córrer Xeraco després d’atendre les necessitats dels nostres col·lectius i associacions».

Per la seua banda, el president del club, Juan Vitoria, ha assegurat que «és una projecte molt esperat des de fa molts anys. Ara tindrem un lloc adequat on poder entrenar. És una gran alegria no sols per al club, sinó per al municipi». A més, ha anunciat que, amb aquesta nova infraestructura, «es posarà en marxa el nou projecte de l’Escoleta d’Atletisme, una iniciativa que ens permetrà fer realitat aquest somni per a tots els apassionants del món de córrer».