Les Falles de Gandia demanen ser Festa d’Interés Turístic Nacional

S’ha tingut que remodelar l’expedient ja iniciat degut al canvi de normativa pel part del Ministeri de Turisme

 

El regidor delegat de Falles, Nacho Arnau, acompanyat per l’edil responsable de Turisme, Vicent Mascarell i el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, han comparegut aquest matí per a informar de l’estat de l’expedient de sol·licitud de les Falles de Gandia com a Festa d’Interés Turístic Nacional. Un expedient que ja ha sigut presentat al Ministeri de Turisme i del qual s’espera tindre resposta durant els pròxims mesos.

En primer lloc, Mascarell ha qualificat aquest anunci com una gran notícia. «Portem setmanes intenses de treball elaborant aquest expedient. Un expedient ampli i competitiu del qual esperem una resposta favorable del Ministeri» ha declarat el regidor qui ha explicat que el document demostra que les Falles de Gandia van més enllà del nivell autonòmic raó per la qual s’hi ha hagut que demostrar els impactes comunicatius que han aconseguit que es parle de les Falles de Gandia més enllà de les fronteres de la Comunitat Valenciana.

El responsable de Turisme ha recordat que aquest expedient ja va ser iniciat per l’anterior alcalde, José Manuel Prieto quan era responsable de Falles, però que el procés va haver de reprendre’s posteriorment, ja que en pandèmia el Ministeri va canviar i va endurir els criteris per a obtenir el reconeixement. D’aquesta manera, aquest nomenament se sumaria al que ja posseeix la Setmana Santa gandiana. «Estem treballant en nous productes, encara que hem de saber que les Falles i la Setmana Santa són productes turístics en si mateixos».

Per part seua, Nacho Arnau va posar en valor que aquest expedient ja es va iniciar la passada legislatura i que aquest reconeixement. «Creiem que les falles de Gandia tenen característiques que no tenen altres festes com les Falles de València i hem d’agrair el treball fet pel departament i els tècnics municipals» «Entrem en una setmana clau i hui és un dia important. Esperem que abans d’estiu puguem tindre notícies del Ministeri»

Finalment, Telmo Gadea ha mostrat la seua satisfacció. «Hi ha hagut que treballar molt pel canvi de la normativa. L’actual alcalde i jo ja teníem una candidatura preparada i va tindre que reprendre l’expedient pràcticament des de zero» «Les falles de Gandia tenen la seua importància, però en l’actualitat és necessari disposar d’aquests distintius que t’ajuden a referenciar i a reivindicar davant nous públics».
«Esperem que aquesta catalogació servisca perquè totes les persones que tenen una segona residència a Gandia i la seua platja, aprofiten aquests dies per a visitar-nos».