L’alumnat de Carcaixent inicia el curs escolar amb normalitat

Ajuntament, centres i Policia Local han preparat un dispositiu de talls de carrers en les immediacions dels centres per evitar aglomeracions

 

Els centres educatius de Carcaixent han tornat a obrir les portes quasi sis mesos després que se suspengueren les classes presencials a causa de la COVID-19. Més de 3.500 alumnes aniran retornant a les aules al llarg d’esta setmana, de manera escalonada i segons l’han organitzat els seus centres educatius, en base a les instruccions i protocols elaborats per les conselleries de Sanitat i Educació.

Des de l’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb els centres educatius i la Policia Local s’ha preparat un dispositiu de talls de carrers pròxims als centres educatius per evitar les aglomeracions a les portes durant les entrades i eixides per garantir que es puga respectar la distància de seguretat quan els pares van a recollir o a deixar els seus fills i filles. La regidora d’Educació, Laura Ruiz, i el regidor de Mobilitat, Lluís Candel, han visitat este matí els centres per comprovar que les mesures de modificació del trànsit centres eren les adequades i la incorporació de l’alumnat s’estava realitzant amb normalitat.

Desplaçaments a peu

Laura Ruiz, regidora d’Educació, ha donat les gràcies als centres educatius per la seua col·laboració alhora d’organitzar l’inici de curs «és un repte per a totes les parts, per este motiu des de l’Ajuntament agraïm la disponibilitat de col·laborar que han mostrat en tot moment tant des dels centres com per part dels pares i mares per a que l’alumnat puga tornar a les aules de forma segura i recuperar la seua quotidianitat i el contacte amb els seus companys i companyes».

Per la seua part, Lluís Candel, també s’ha mostrat molt satisfet pel resultat que han tingut les mesures de pacificació de trànsit que que s’han aplicat per garantir les distàncies entre les persones que acudeixen als centres. “Cal prendre consciència respecte el risc que afegim i l’espai que ocupem quan ens apropem a les immediacions d’un centre escolar amb el cotxe. Anar i acompanyar a peu és un gest de solidaritat amb la comunitat educativa i el veïnat»

Des del consistori es vol recordar als pares i mares que s’informen de les mesures que ha marcat cada centre per al seu alumnat i que seguisquen en tot moment les indicacions tant de la Policia Local com dels i les conserges i personal docent. Al mateix temps, es recomana intentar evitar l’ús de vehicle i abandonar la porta immediatament i no conversar amb altres pares i mares.