L’Alcúdia de Crespins rep 131.000 euros de la Generalitat per a les obres del carrer Cervantes

L’actuació tracta de millorar  la seguretat i l’accessibilitat, així com la plantació d’arbres per a reduir el calfament global

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ja ha signat el conveni de col·laboració amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per la qual rebrà 131.000 euros que aniran destinats a la realització de les obres de la segona fase de reurbanització del carrer Cervantes.

En concret, l’actuació urbanística de remodelació integral del carrer ha estat consensuada entre l’Ajuntament i el veïnat i té prevista l’adequació del Carrer Cervantes atenent «a criteris mediambientals, de priorització per als vianants i de millora de la qualitat viària, tal com s’ha fet a la primera fase», segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jordi Caparrós.

Caparrós ha afirmat que aquest carrer tenia una demanda de millora des de fa uns anys i ara amb les obres de millora de la primera fase i de la segona, que començaran aquest any, comptaren amb un carrer Cervantes «del segle XXI, semipeatonal, en què es dona preferència al vianant, alhora que el convertim en una zona més amable i confortable per a la gent del poble», ja que com ha assenyalat en el projecte també està previst la plantació d’arbrat perquè el veïnat puga gaudir de zones d’esbarjo.

250.000 euros d’inversió total

Així mateix, el regidor ha recordat que aquesta subvenció de la Generalitat se suma als 120.000 euros de la primera fase, i suposa una inversió de 250.000 euros de l’ens autonòmic per a la millora del carrer.

Finalment, l’alcalde, Pepe Garrigos, ha confirmat que «es tractava de millorar no sols els serveis, sinó sobretot la seguretat i l’accessibilitat, així com la plantació d’arbres per a reduir el calfament global». El primer edil ha reconegut que «es tractava d’unes obres molt necessàries que suposaran guanyar un nou espai per als vianants, per al veïnat i, en definitiva, per a tota la ciutadania». Sobre el pas de vehicles per carrer, Garrigós ha avançat que, d’acord amb els tècnics municipals, «el trànsit rodat serà una garantia de seguretat».