L’Ajuntament d’Ontinyent fa balanç positiu de les limitacions al Pou Clar malgrat el descontentament veïnal

Aquest dimecres finalitzava el periode de restriccions d’accés al qual sols s’ha completat l’aforament màxim en 26 dels 62 dies amb accés restringit

El segon any de funcionament del sistema de control d’accés telemàtic al Pou Clar d’Ontinyent durant els mesos de juliol i agost s’ha tancat amb xifes que constaten la desmassificació de visitants al paratge. Dels 62 dies (juliol i agost) amb restricció d’accés al paratge a les hores centrals del dia i reserva prèvia a la web www.reservespouclar.es, només en 26 dels 62 dies (el 42%) s’ha completat l’aforament màxim diari establert de 450 persones.

Des del Govern municipal s’explicava que “el balanç és positiu, s’han acomplit amb els objectius que teniem, que eren fer complir l’ordenança de protecció del paratge i evitar les massificacions. Està funcionant bé i cada vegada ens consta que més municipis ens copien la idea”. Dels 62 dies amb control d’aforament, en 26 s’arribava al màxim de 450 reserves; en 28 la xifra estava entre 400 i 449 reserves; en 4 dies era d’entre 300 i 400 reserves; i en 4 dies era inferior a 300. Cal apuntar que tots els dies amb menys de 400 reserves van ser al mes de juliol, i que des d’aquest dijous 1 de setembre es pot accedir al paratge sense haver de fer reserva prèvia.

Quant a la procedència de les persones visitants, el grup mes nombros és el procedent d’Ontinyent; seguits d’altres localitats de la Comunitat Valenciana i en especial comarques veïnes. També han vingut persones d’altres indrets d’Espanya, en especial Catalunya, seguida per Castella la Manxa i Múrcia. Entre els estrangers, s’han rebut visitants de païssos com Estats Units, França, Noruega, Regne Unit i Holanda.

Quant a l’estacionament, des de les regidories implicades s’ha apuntat que “la gent ha entés que la zona on estacionar es el poliesportiu, però com en totes les coses sempre hi ha qui vol saltar-se la normativa, i en alguns casos això ha derivat en sancions de la Policia Local”. Quant al funcionament del sistema de reserves i la gestió en general, “ara, una volta acabat el periode de reserves d’enguany, anem a analitzar detingudament tots els detalls per seguir millorant el sistema de cara al proper any”, assenyalaven.