La nova Plaça de Sant Roc d’Oliva recuperarà la seua essència històrica

Les principals actuacions seran la col·locació de jardineres, la instal·lació d’un jardí vertical, la creació de zones d’ombra amb 3 pèrgoles i un gran arbre en la part central de la plaça

 

La Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Oliva que dirigeix la vicealcaldessa, Ana Morell, continua amb les actuacions per tota la ciutat per tal de millorar i mantindre els espais públics d’Oliva. En aquest cas, les obres que s’han iniciat són les de la remodelació de la Plaça Sant Roc. Una actuació que pretén recuperar alguns elements arquitectònics i paisatgístics originals de la plaça i del seu entorn.

En aquest emblemàtic enclavament del centre Històric d’Oliva van a instal·lar-se un jardí vertical, tal i com el que hi havia el segle passat i que es va perdre en les darreres dècades del segle XX; un arbre en la part central de la plaça i unes jardineres per tal d’ajudar a delimitar la plaça i separar-la de la zona de les escales d’accés a la mateixa des de la calçada. També comptarà amb una zona d’ombratge gràcies a la instal·lació de tres pèrgoles que facilitaran l’ús de la plaça inclús en les èpoques més caloroses per tal de combatre les altes temperatures amb aquests elements urbanístics.

Amb un pressupost de 95.733,12 €, aquestes obres estan finançades amb més d’un 50% per una subvenció de la Conselleria de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana dins del del programa PIMA-CC per a Plans d’Impuls en el Medi Ambient front al Canvi Climàtic. El temps d’execució previst de les obres és de 2 mesos.

Participació veïnal

Aquest projecte compta amb el recolzament i les aportacions tècniques i dels veïns i veïnes que han volgut participar en les reunions d’elaboració del mateix. Per tant, és un projecte consensuat i de tots i totes.

Respecte a aquest projecte que ara inicia les seues obres, la regidora de Parcs i Jardins, la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, ha volgut remarcar la importància que té aquesta actuació, ja que “portem molts mesos treballant, conjuntament amb el veïnat, els comerços i associacions que viuen dia a dia la Plaça de Sant Roc i volem fer-la amb tots i totes, per a tots i totes. Aquesta plaça té un valor social, cultural i històric que volem recuperar per tal de convertir-la de nou en un lloc trobada, de socialització entre veïns i veïnes del nostre poble i els i les turistes que ens visiten”, ha declarat Morell.