L’Ajuntament del Real de Gandia aprova els pressupostos per a l’any 2022

Un pressupost expansiu, sense previsió de pujar els impostos municipals, i en el qual s’incrementa l’esforç inversor per a impulsar l’economia local, mentre es continua prioritzant la millora de la imatge de Real de Gandia i dels serveis públics en general

En el ple ordinari celebrat el passat 15 de novembre, s’han aprovat els pressupostos per a l’any 2022 del Consistori **realense, amb els vots a favor dels 7 regidors del PSOE que formen el govern municipal. Va rebre l’abstenció dels 3 regidors del PP i el vot en contra de la representant de Compromís. La dotació pressupostària per a l’any vinent ascendeix a 2.350.753 euros. 

Segons l’alcalde, Gustavo Mascarell, el deute s’ha reduït en 1.300.000 euros des del 2015. «Aquesta reducció suposarà un estalvi considerable en el pagament d’interessos i una situació més sanejada de les arques municipals», va apuntar el primer edil.

El pressupost, segons destaca el regidor d’Hisenda Vicent Signes, s’ha incrementat un 5% respecte a l’any passat i “un any més, augmentem el nostre pressupost sense augmentar la pressió fiscal a les veïnes i veïns. És un pressupost continuista i en la línia de treball dels 6 anys que portem en el govern municipal.  Continuem apostant a invertir en polítiques socials i educatives i en els programes de foment de l’ocupació, cultura, sostenibilitat i eficiència energètica».

Entre les inversions més elevades que realitzarà l’executiu en 2022 amb recursos propis destaca la coberta del carrer de pilota “Regidor Vicent Mascarell”, “encara que també estan previstes diverses inversions dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València: canviar canonades de diversos carrers de fibrociment a polietilè, actuació a l’Escola Infantil Municipal, ampliació de **ninchos en el cementeri municipal, enterrar contenidors i algunes actuacions més amb una inversió d’al voltant de 500.000 euros” ens comenta Vicente Signes.

El govern continuarà amb les millores en el municipi per a fer-lo «més amable i segur». L’executiu continuarà apostant per les ajudes d’estudi als joves i material escolar amb un import que ascendeix als 18.000 euros i ajudes per a les vacunes amb 4.000 euros. També cal destacar la partida pressupostària per a millora dels centres educatius, en breu es licitarà la fase 2 del Programa Edificant en el CEIP Beat Carmelo. De la mateixa manera, continuaran impulsant els Pressupostos Participatius amb 20.000 euros.
«Continuem apostant perquè la política posa en el centre de la seua acció a les persones. També volem agrair la implicació i l’ajuda de la GeneralitatValenciana i la Diputació de València. Estic convençut que aquests pressupostos permetran fer del Real, un millor poble» conclou Gustavo Mascarell.