L’Ajuntament d’Alacant i el Cabildo fan oficial la suspensió de la romeria de la Santa Faç

Estudien la possibilitat d’una benedicció a la ciutat, sense concretar encara el lloc, i pendent de l’evolució de la pandèmia

 

L’Ajuntament d’Alacant, representat per l’alcalde, Luis Barcala, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i els regidors de Festes, Manuel Jiménez, i de Seguretat, José Ramón González, han mantingut avui una reunió amb els representants del Cabildo, el degà de Sant Nicolás, Ramón Egío, i el rector del santuari de Santa Faç, José Luis Casanova, per a abordar les conseqüències de la pandèmia en la Romeria de la Santa Faç. Referent a això, s’ha acordat suspendre amb caràcter general la romeria i celebrar únicament una missa a porta tancada.

En estudi, i a costa de l’evolució de la pandèmia i de les restriccions vigents per al 15 d’abril, ha quedat la possibilitat de celebrar una benedicció a tota la ciutat des d’un punt encara per determinar. Aquest acte estaria també restringit i només es podria seguir a través de la retransmissió en directe, com també succeirà amb la missa, a través, de moment, d’AlacantíTv.

Crida a la prudència

En la reunió s’ha acordat fer una crida als alacantins perquè eixe dia no acudisquen al monestir, atès que l’accés al caseriu estarà restringit i es reforçaran totes les mesures de seguretat per a evitar qualsevol tipus d’aglomeració.

L’alcalde Barcala ha posat l’accent en la necessitat que “enguany, més que mai, els alacantins es queden a casa i no vagen al monestir. Intentarem, si la situació sanitària ho permet, que la Santa Faç vinga a Alacant per a beneir-nos a tots”.

La vicealcaldessa ha fet una crida a la prudència recordant que “encara que en la seua festivitat no la puguem visitar, la Santa Faç està ací tot l’any. Es pot acudir en qualsevol altre moment de l’any per a complir amb les promeses realitzades”.