La Ribera inaugura en Sollana la reforma del seu Consultori que atén a 4.600 usuaris

El Departament de Salut dota d’una infermera més el centre i costeja la millora amb 100.000 euros

El Consultori Auxiliar de Sollana, de titularitat municipal, ha inaugurat este 31 de juliol la seua reforma integral, realitzada a càrrec del Pla d’Inversió Arquitectònica en Consultoris (PIAC) de la Conselleria de Sanitat i que ha suposat una inversió de 100.000 euros.

En l’acte d’inauguració han estat presents l’alcalde del municipi, Vicente Codoñer, acompanyat de la regidora de Sanitat, Laura Fortea, així com la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster.

A més han estat els directors d’Infermeria de l’Hospital d’Alzira i d’Atenció Primària, Xavier Teodoro i Carlos Herrero, respectivament.

A més de la inversió de 100.000 euros realitzada dins del pla d’ajuda PIAC de la Conselleria de Sanitat, el Departament de Salut de la Ribera ha invertit en este Consultori Auxiliar altres 10.000 euros, que han anat destinats a dotar-ho de senyalització, mobiliari i equipament.

Potenciar l’atenció primària

Segons Fuster, “les actuacions realitzades en este Consultori persegueixen humanitzar i dignificar els espais i serveis amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària i potenciar l’Atenció Primària en la Ribera”.

En este sentit, cal destacar que el model d’Atenció Primària que desenvolupa la Conselleria de Sanitat pretén acostar els serveis de salut a la població i millorar l’atenció que es presta des d’este nivell assistencial.

En este sentit, cal destacar que el Consultori Auxiliar de Sollana dona cobertura a més de 4.600 habitants del municipi, dels quals més de 600 es troben en edat pediàtrica.

Obres coordinades

Per a dur a terme les obres de reforma l’Ajuntament va adequar la Llar del Jubilat del municipi per a traslladar allí els recursos humans, el mobiliari, el material i els equips informàtics que han permés mantindre l’atenció sanitària. Tot amb una inversió municipal de 23.000 euros.