La Policia Local de Sueca salva a una família de l’incendi provocat en el seu habitatge

La ràpida acció dels cossos de Policia Local ha evitat que l’incendi es propagara

La Policia Local de Sueca ha intervingut este matí en un incendi produït en un habitatge unifamiliar del carrer Doña Pepa March. Després de ser alertats pel 112 sobre les 10.15 hores, la ràpida i encertada actuació dels agents ha propiciat que la situació no haja tingut conseqüències més greus, donades les característiques de l’incendi que s’ha propagat amb velocitat després d’iniciar-se en un matalàs de l’habitatge en el qual es trobaven, en eixe moment, una mare i el seu fill adolescent.

Immediatament, han acudit fins al lloc dues patrulles de la Policia Local. Els agents han accedit a l’habitatge proveïts d’extintors i han facilitat l’evacuació de la dona, que presentava múltiples cremades i símptomes d’asfíxia, i del fill, també amb cremades. Després, han procedit a sufocar el foc, que s’havia produït en el segon pis de la casa a causa de l’ús d’un secador de pèl, propagant-se després a un matalàs i, posteriorment, a tota l’habitació. Després de comprovar que no es trobava ningú més en l’habitatge, els agents han sufocat el foc. Fins al lloc ha acudit també la Guàrdia Civil, els bombers i una SAMU. La dona, finalment, ha sigut traslladada a l’hospital de la Ribera per a seguir la seua evolució.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, han acudit amb rapidesa al lloc dels fets per a comprovar l’abast de l’incendi i, posteriorment, s’han desplaçat fins al Centre de Salut per a interessar-se per l’estat de salut dels membres de la família que es trobaven en l’habitatge, així com dels agents que han intervingut per a socórrer a les víctimes, els quals s’han vist afectats per la inhalació del fum i presentaven símptomes d’asfíxia i, un d’ells, també un fort colp en un braç.

“És de remarcar, una vegada més, la predisposició i preparació que ha demostrat la nostra Policia Local per a poder assistir a la ciutadania i intentar salvar vides en qualsevol tipus d’emergència que es produïsca. Els nostres agents han hagut de ser atesos també per la inhalació de grans quantitats de fum però, afortunadament, es troben bé. De nou, el nostre agraïment pel seu grau d’implicació en la labor que realitzen diàriament, mostrant sempre el seu compromís amb la seguretat de la ciutadania”, ha assenyalat Carlos Ramírez. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha tingut paraules d’agraïment i de felicitació cap als agents “per la labor admirable que exerceixen diàriament i, especialment, en situacions com l’incendi que s’ha produït hui, en el qual conflueixen circumstàncies com ara el foc i el fum produït, mostrant sempre un alt grau de compromís que els porta, a vegades, a posar en risc la seua pròpia integritat física. Els desitge una ràpida recuperació, així com als propietaris de l’habitatge afectat”.