La mobilitat sostenible d’Albaida enceta la Participació Ciutadana

Es posa a debat els aspectes claus de la mobilitat a la ciutadania. D’aquesta manera es vol buscar un model consensuat entre tota la població de cara a establir el futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, PMUS

L’Ajuntament d’Albaida impulsa el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), on es definirà la mobilitat urbana de la ciutat per als pròxims anys.

L’impuls del Pla es pretén realitzar de forma participativa, amb l’opinió i propostes del veïnat del municipi. Així per tant s’obri el procès participatiu el 28 de desembre i durarà fins al 18 de febrer de 2022.

Per a l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, “estem davant d’un moment històric per a la nostra ciutat, s’han obert diferents processos que ajudaran al fet que entre totes i tots imaginem la ciutat del futur que volem” totes elles “es troben emmarcades dins de la iniciativa Decidim Albaida, des d’on la ciutadania està cridada a la participació ciutadana i des d’on se li dona compte de cada procés al web DecidimAlbaida.es”. Per la seua banda, el regidor de Model Social i Econòmic, responsable de Participació Ciutadana d’Albaida, Alejandro Quilis, “vull insistir en la importància cabdal de comptar amb el nombre més gran de veus possibles i com més diferent millor, perquè només així podrem obtindre la radiografia real de la mobilitat a la nostra ciutat i implementar les estratègies de millora i sostenibilitat adients”.

Diverses iniciatives

La metodologia de treball dissenyada preveu aquesta enquesta, entrevistes i un fòrum participatiu, que seran les formes de participació triades. Tot farà possible projectar la mobilitat d’una manera sostenible a Albaida.

Les persones interessades disposen de l’enquesta en format en línia en el següent enllaç: https://forms.gle/phSfsVoTdh3Yb6EDA. Qui tinga problemes per a emplenar l’enquesta es pot posar en contacte amb el departament de Comunicació al correu electrònic premsa@albaida.es o arrimar-se a l’ajuntament i preguntar pel mateix.

El procès participatiu del PMUS d’Albaida és una de les diverses iniciatives participatives que està impulsant l’Ajuntament d’Albaida a 2021 amb continuïtat a 2022 i que compta amb la col·laboració i finançament de la Diputació de València.