La Junta Local de Seguretat de Xàtiva es reuneix per coordinar les actuacions de cara a la Fira d’Agost 2022

Es preveu un reforç de les plantilles dels cossos i forces de seguretat durant els festius i els dies principals de la festa

L’Ajuntament de Xàtiva ha albergat aquest dimecres la reunió de la Junta Local de Seguretat en la que han estat presents l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor de Seguretat Ignacio Reig, la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, els responsables dels cossos i forces de seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), la Policia Local i la Policia Autonòmica. A més a més, també han acudit a la reunió el Subdelegat del Govern Luis Felipe Martínez Martínez i el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències José Maria Ángel Batalla.

El principal tema tractat en la reunió ha sigut l’organització i desenvolupament de la seguretat de cara a la Fira d’Agost 2022. La presència policial serà constant i tots els cossos policials han previst reforçar les seues plantilles durant els dies principals de la nostra Fira, que enguany s’allargarà uns dies al celebrar-se entre dos caps de setmana.

«El missatge que cal traslladar a la ciutadania és clar, estem absolutament preparats per respondre a les necessitats de seguretat i també a les tasques de prevenció que s’han de fer durant aquests dies de Fira, on el nombre de visitants serà molt elevat», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «la ciutadania ha d’estar tranquil·la perquè està tot a punt per a poder gaudir de la nostra festa sense cap problema en matèria de seguretat. Tant cossos i forces de seguretat de l’Estat com la Policia Local i la Policia Autonòmica tindran la màxima presència i van a estar preparats per a respondre».

D’altra banda, també s’ha parat especial atenció en assumptes relacionats amb la violència de gènere i les agressions sexuals, motiu pel qual s’ha previst la posada en marxa de diversos punts d’informació i també un protocol d’actuació en els principals espais escènics de la Fira, així com en els locals d’oci.

Entre els punts del dia també s’han avaluat les dades del primer semestre de 2022, les quals han indicat un descens en les dades de criminalitat respecte a 2019 (2020 i 2021 van estar marcades per la pandèmia), destacant especialment el treball de coordinació entre els cossos i forces de seguretat que operen a Xàtiva.