Cullera viurà este dissabte una nit màgica amb el Certamen de Bandes de Música de Cinema

La localitat celebra la dotzena edició d’aquest consolidat certamen que comptarà enguany amb la participació de l’Associació Musical ‘Aurelio Mascaraque’ de la Guàrdia (Toledo), i la Societat Musical L’Harmònica’ de Cox (Alacant).

Queden tan sols 5 dies per a una de les cites musicals de l’estiu per excel·lència: el Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’. La cita serà aquest dissabte 30 de juliol a la nit als Jardins del Mercat de la localitat.

«Poder escoltar les bandes sonores d’algunes de les pel·lícules més aclamades del món de cinema en un lloc tan acollidor com són els Jardins del Mercat converteixen a aquest certamen en una cosa única i especial», ha explicat el regidor delegat d’Activitats Musicals de l’Ajuntament de Cullera, Juan Carlos Alandete.

«Cullera és una ciutat de música i de músics, la nostra aposta per incloure a la ciutat en l’agenda dels grans esdeveniments musicals tant a nivell nacional com internacional, és clara i ferma. Un bon exemple és aquest certamen, que ja va per la seua dotzena edició i que està totalment consolidat», ha afegit Alandete.

En la present edició participen l’Associació Musical ‘Aurelio Mascaraque’ de la Guàrdia, Toledo, dirigida per Eduardo Sánchez-Escribano García de la Rosa; i la Societat Musical L’Harmònica de Cox, Alacant, dirigida per Gonzalo Berná Pic.
La banda toledana interpretarà com a pasdoble de lliure elecció ‘Gloria Ramírez’ del Mestre Rafael Talens i com a banda sonora ‘How to train your dragon’ de John Powell, mentre que la banda alacantina interpretarà com a pasdoble ‘Tercio de quites’ de Rafael Talens i com a banda sonora ‘Star Wars Trilogy’ (episodis IV, V i VI) de John Williams.
XII Certamen de Bandes de Cinema ‘Ciutat de Cullera’

Memorial Rafael Talens Pelló

La cita consistirà en una única audició en la qual les societats musicals participants interpretaran les peces seleccionats de manera successiva, primer el pasdoble i a continuació la banda sonora. Mentre la banda interpreta la música de cinema, es projectarà de forma sincronitzada en una pantalla, imatges de la pel·lícula corresponent.

Cal assenyalar que després de les actuacions de les dues societats musicals i mentre el jurat es retira a deliberar, la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical de Cullera oferirà un concert en el qual interpretaran el pasdoble ‘Els Pirrirs 5’ de Rafael Talens, i la banda sonora de la pel·lícula ‘Miss Saigon’.

Jurado del certamen

Per a la present edició del certamen el jurat estarà compost per Sara Galiana Sola com a presidenta, i per Ferrer Ferrán, director de la Societat Ateneo Musical de Cullera, i Carlos Garcés Fuentelsaz, director de la SMI Santa Cecília de Cullera, com a vocals.

Premis

El primer premi del certamen està dotat amb 4.000 euros, mentre que el segon és de 3.000 euros. A més, totes dues societats musicals rebran 3.000 € per participar en aquesta edició.

Desé aniversari de la defunció del Mestre Talens

Enguany es compleixen precisament 10 anys de la mort del Mestre Rafael Talens Pelló, fill predilecte de Cullera, on va nàixer el 9 de setembre de 1933. El compositor va morir el 25 d’abril de 2012 a Boadilla del Monte.
El mestre Talens va rebre els primers ensenyaments musicals del seu pare, clarinet de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, passant posteriorment a estudiar en el Conservatori Superior de Música de València les especialitats de clarinet, piano, harmonia i direcció orquestral.

 

Click here to change this text