La Generalitat decreta el tancament total de l’hostaleria

Ximo Puig anuncia el tancament del comerç a les 18 hores, excepte farmàcies i serveis essencials, i el tancament de les instal·lacions esportives

 

L’alarmant creixement dels contagis i la situació dels hospitals en la Comunitat Valenciana ha obligat a posar en marxa mesures restrictives per frenar el virus. Per això, la Generalitat Valenciana ha anunciat el tancament total de l’hostaleria, el tancament del comerç a les 18 hores de la vesprada -excepte farmàcies i serveis essencials-, i el tancament de les instal·lacions esportives, entre altres noves mesures.

Les noves restriccions

-Es tanquen tots els bars i restaurants. Només podran servir menjar per a portar, amb recollida en el local o amb missatgeria.

Queden exceptuats els serveis d’hostaleria d’hospitals i centres clínics (per a personal i familiars); la restauració dels hotels (ús exclusiu de clients); la restauració de centres de treball (ús exclusiu d’empleats); els serveis de restauració de centres escolars; i els serveis de restauració en vies de servei.

-Tancament i cessament d’activitats de casinos, sales de bingo i cases d’apostes.

-Tancament d’establiments i superfícies comercials a les 18 hores, exceptuant farmàcies i altres serveis essencials (com a botigues d’alimentació).

-Tancament cautelar d’espais esportius (excepte per a professionals), que inclou gimnasos i clubs.

-Les residències d’estudiants tindran prohibit les visites. A més, hi haurà un aforament del 30% en zones comunes, inclosos menjadors, on hauran d’establir-se torns.

-Tancament de centres d’oci i casals de festes.

Estes mesures es publicaran demà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i entraran en vigor a les 00 hores del dijous 21 de gener i tindran una durada de 14 dies naturals.

A més, demà conclouen els tancaments perimetrals que afectaven 29 municipis valencians (Llíria, Massanassa, Aiora, Utiel, Sedaví, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Canals, Benigànim, Xàtiva, Moixent, Ontinyent, Xest, Sinarques, Anna, Quatretonda, Bonrepòs i Mirambell, Alfafar, Benetússer, Llocnou de la Corona, Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja, Xèrica, Alcoi, Castalla i Polop).

 

Avançament toc de queda a les 20h

D’altra banda, el president Ximo Puig ha anunciat que la Generalitat sol·licitarà demà en el Consell Interterritorial que es permeta a les CCAA avançar el toc de queda a les 20 hores.