La Gastronomia, punt fort del Porrat de Sant Macià de Ròtova

La programació busca posar en valor la cuina com element diferenciador

Els carrers de Ròtova ja estan quasi a punt per acollir una de les cites més esperades de l’any: el Porrat de Sant Macià. Una festa molt arrelada en la comarca de la Safor que, tal i com ens ha explicat Gustavo Morant regidor de regidor de Cultura, Comunicació i Turisme de l’Ajuntament de Ròtova, enceta esta edició de 2020 amb una imatge renovada  però amb la voluntat de posar en valor la tradició i  això que fa únic el Porrat de Sant Macià respecte als que se celebren en les localitats del voltant: la seua gastronomia i més concretament les coques de dacsa.

Per a Gustavo Morant,  i el nou equip de govern del consistori, la preparació de la festa ha estat un repte en tots els sentits “hem recollit part de l’herència de l’anterior legislatura, però hem tractat d’imprimir el nostre caràcter i la nostra essència en el disseny de la programació. Entre les novetats d’esta edició destaca l’Espai Editorial ubicat al Palau Comdal que acollirà diverses presentacions de llibres i contacontes o la posada en valor del Centre d’Interpretació de la Pansa que vol ser, junt les coques de Dacsa, un dels atractius culinaris i gastronòmics d’este Porrat. Morant explica que s’ha buscat donar cabuda a propostes per a tots els públics, des dels més joves amb l’actuació de Trobadorets este divendres fins al públic més major amb l’actuació de “Cantares Viejos”, grup de Requena al qual pertany gent del nostre poble».

Un Porrat transversal

En esta línia el regidor ha assenyalat la voluntat d’implicar a totes les associacions i entitats de la localitat “hem volgut fer del Porrat un projecte transversal, recuperar l’essència tradicional de l’esdeveniment i fer que tot el poble de Ròtova s’implique i el senta com a seu”. D’igual manera esta transversalitat també ha estat present en el procés de l’organització “vull agrair a tot el personal municipal la tasca realitzada estos mesos per poder materialitzar el Porrat. És una feina que sol quedar en un segon plànol i crec que ha d’estar reconeguda”, ha destacat.

El Porrat de Sant Macià arranca demà amb la inauguració de les diferents exposicions que es podran visitar estos dies en Ròtova, tot i que serà el divendres quan es done el tret de sortida amb la obertura oficial del Porrat a les 18:00 hores amb la cercavila inaugrual. Tancarà el dia la Nit de Tapes a càrrec de les associacions locals i l’actuació del grup «Hora 30».