La Fira dOntinyent obri les seues portes amb una ficció històrica sobre el Privilegi Reial

La Fira està dividida en quatre àrees ben definides: la zona central d’atraccions mecàniques; la mostra de vehicles de Firauto; un espai dedicat al comerç local amb Fira-Comerç; i l’espai dedicat a la música i gastronomia a la zona d’estacionament de la Sala Gomis.

La Fira d’Ontinyent obria aquest dijous les seues portes en la vesprada d’aquest dijous amb un acte inaugural a la zona d’estacionament de la Sala Gomis, que incloïa la representació d’una ficció històrica sobre l’atorgament del Privilegi Reial per fer Fira a la ciutat. La representació, amb un argument elaborat a partir d’una idea del Cronista Oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, i posada en escena amb la direcció de l’actor Rafa Miragall, comptava amb personatges com el Rei Alfons el Magnànim, Ausiàs March i la figura d’un mercader d’altra localitat veïna, Ramiro de Guzmán, qui en esta ficció històrica tractarà d’evitar que es concedisca el Privilegi Reial.

 

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, animava a la ciutadania d’Ontinyent i les localitats veïnes “a gaudir d’una edició il·lusionant i de retrobament” després de la pausa de l’any 2020 degut a la pandèmia. Una fira amb una programació “completa, variada i amb atractius per a tots els públics”. La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, coincidia en fer una crida a gaudir dels variats atractius amb què es comptarà als diferents espais disposats durant uns dies centrals de Fira que enguany per primera vegada seran 4 dies (del 19 al 22 de novembre) degut al trasllat d’un dels dies festius locals per la suspensió dels Moros i Cristians.

 

La representació teatral i els parlaments donaven pas a una cercavila amb animació acompanyada per la música del grup “La Trocamba Matanusca” que recorria els diferents espais disposats i les seues inmediacions: la zona d’atraccions mecàniques i paradetes; la zona on s’ubicarà l’exposició de vehicles de Firauto; l’espai dels stands d’establiments comercials locals a Fira-Comerç; i l’espai gastronòmic-musical “Ontifira”, on a més de les tapes elaborades pels restauradors locals, es comptarà amb l’animació de fins a 11 concerts i actuacions musicals, de les quals 7 vindran de la mà de vocalistes femenines.