La Diputació de València presenta el llibre «Elca, feliz vida» amb representació de l’Ajuntament d’Oliva

En l’acte de presentació també es va estrenar el curtmetratge “Elca. La Casa, Poemas y el PAisaje de Francisco Brines”

L’Elca, el xicotet paradís de l’interior d’Oliva i el fill predilecte de la ciutat, Francisco Brines, van protagonitzar de nou un acte literari inspirador en el Centre Cultural de La Beneficència de València. El motiu va ser la presentació del llibre “Elca. Feliz Vida” al que assistiren com a representants de la ciutat, la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell i el regidor de Turisme, Kino Calafat, així com altres companys i companyes regidores de la corporació municipal.

L’acte, organitzat per la Diputació de València, va comptar amb la participació del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i del president de la corporació provincial, Toni Gaspar, qui va presentar l’esdeveniment. Segons paraules del propi president Puig, “aquest llibre és un regal per a totes i tots. Per la seva estima en cada pàgina, pel seu valor emocional i per ser un recordatori a una de les figures més emblemàtiques de la literatura del nostre país, el nostre premi Cervantes 2020, Francisco Brines”.

Per la seva part, Gaspar va posar de relleu la importància de preservar els nostres referents culturals i per aquest motiu, aquest llibre serà un “regal oficial” que oferirem a totes les visites oficials des de les institucions valencianes com a record. I ho fem convençuts que aquest serà un record inoblidable i que convida a que moltes persones vullguen conèixer el paradís natural, artístic i literari que significa l’Elca”, va explicar el president de la Diputació de València.

La presidenta de la Fundació Francisco Brines, Mariona Brines i la directora executiva de la Fundació, Àngels Gregori, també estigueren presents en l’acte de presentació del llibre i manifestaren la seva gratitud per continuar aquesta tasca de immortalitzar el llegat de l’autor de “El otoño de las Rosas” o “Las Brasas” entre d’altres obres. Gregori va afegir que “és molt important perquè dóna continuïtat i augmenta l’estreta relació entre Brines i el paisatge. Que artistes de l’alçada de Bleda y Rosa, hagin realitzat aquest treball al voltant d’un dels espais escrits més importants dels nostres dies, reforça i augmenta i dimensiona encara més el significat de l’Elca” apuntava l’escriptora d’Oliva.

A més, la propia Gregori va destacar que “Bleda y Rosa son dos dels artistes més importants d’aquest moment, Premis Nacionals de Fotografia, i han sabut captar l’essència de l’Elca en la dimensió que Brines també l’observava i l’escrivia, amb les seves llums i les seves ombres, però sobretot, des de la naturalitat més humana, fugint de qualsevol ornamentació” va concloure la directora de la Fundació.

La màxima representant de l’Ajuntament d’Oliva a l’acte, la vicealcaldessa Ana Morell va indicar que “aquest acte significa mostrar al món el xicotet paradís que suposava l’Elca per a l’obra de Francisco Brines i que, com a “Príncipe de la Poesía” va saber tornar el fill predilecte d’Oliva com a llegat universal. Aquest acte i tot el que significa posa en valor l’obra literaria del Premi Cervantes 2020 i el seu vincle especial amb la ciutat que el va veure néixer i el va acompanyar fins al final dels seus dies”, va explicar Morell.

Autors com Bleda, Rosa, Carlos Marzal, Fernando Delgado, Vicente Gallego, Berta Ferrer, Emilio Mencheta, Juanjo Company, Miguel Ángel Villa, Juan Lagardera y Ángela Pla, també volgueren formar part d’aquest esdeveniment en el que, a més, es presentava el curtmetratge “ELCA. LA CASA, POEMAS Y EL PAISAJE DE FRANCISCO BRINES”, en el que participen com autors i editors de les dos obres.