La cinquena edició del Memorial Nacho Barberà arriba a Alzira el primer cap de setmana de juny

El torneig té com objectiu recollir fons per a la investigació de la mort sobtada

Hui s’ha presentat en roda de premsa cinquena edició del Memorial Nacho Barberà que té com a objectiu recollir fons per a la investigació de la mort sobtada que porta a terme l’Institut d’Investigació de l’Hospital La FE.

El torneig se celebrarà en esta edició els dies 2, 3 i 4 juny i comptarà amb la participació dels principals equips de la província: València, Llevant, Unió Esportiva Alzira, a més del Ciutat de Xàtiva, Dénia i Almàssera. També jugaran equips de les tres categories de futbol 11.

L’entrada costarà 2 € cada dia que aniran destinats a la investigació, així com la rifa i venda de material esportiu cedit per jugadors de Primera i Segona Divisió.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, el regidor d’esports Fernando Pascual, el president de l’Associació Memorial Nacho Barberà, Fernando Barberà i el responsable de comunicació del Memorial, David Chordà, han presentat les novetats així com el vídeo promocional i la nova web del torneig.

L’Ajuntament com sempre col·labora amb esta iniciativa solidària i anima a acudir als partits i donar suport a este gest solidari per la salut esportiva. En paraules de l’alcalde “estem davant d’un projecte únic i solidari que no ens hauria agradat tindre que celebrar. Agraïm a la família i els col·laboradors que han aconseguit assentar este esdeveniment esportiu que ha de continuar com ho ha fet fins ara” 

També ha assistit a la roda de premsa, Juan Antonio Sanjuán, president de la UD Alzira, Rafael Asensio, vicepresident de la U.D. Alzira i de l’Hospital Universitari “La Fe” de València, Aitana Braza i Pilar Molina, Forense de l’Institut de Medicina Legal, qui ha destacat com ha millorat la investigació de la mort sobtada a la Fe gràcies als més de 60.000 € aportats en estos quatre anys.

Nova web

Des de l’equip de comunicació del Memorial, David Chordà ha explicat que 2023 ha suposat un any per a la posada en marxa d’una nova web https://memorialnachobarbera.com/ on es poden trobar les notícies, històric de altres edicions, informació sobre l’associació, sobre Nacho i sobre el projecte d’investigació amb què es col·labora. Així mateix també s’ha projectat un emotiu vídeo promocional editat per Toni Mazo que mostra amb dinamisme el que és este torneig.

Per la seua banda el president de l’Associació Memorial Nacho Barberá ha volgut agrair el suport institucional i ha presentat el calendari de les tres jornades de joc així com els equips participants en les diverses categories.  A més ha fet una menció especial a Mia Sellens Tortosa, de l’institut Rei en Jaume, autora del dibuix que il·lustra el cartell de 2023.

L’Ajuntament col·labora des de la primera edició del torneig tant en la celebració de l’esdeveniment com en altres iniciatives com els cors solidaris d’arreplega de taps de plàstic ubicats a la ciutat, que es porta a terme amb l’empresa Clear Pet i amb la quan s’han recaptat més de 2000 euros. “Estem al vostre costat per a ajudar-vos i continuarem al vostre costat, hui com a membres del govern i sempre per a vostra causa” ha explicat el regidor d’esports Fernando Pascual.

Com a novetat, en esta edició es podrà ser doblement solidari ja que hi haurà un autobanc per realitzar donacions de sang la vesprada del divendres 2 de juny des de les 16.30 hores fins a les 20.30 hores.