Per a la 36 edició s’ha reduït l’aforament un 50% i s’han eliminat de l’oferta els cursos que requerien contacte físic
El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director de la Universitat Popular de Gandia (Upg), Lluís Romero, ha presentat aquest matí la 36 edició dels cursos quadrimestrals.
Així, aquest dimecres 16 s’obri el període d’inscripció fins al 29 de setembre. I de l’1 al 16 d’octubre serà la matriculació. Tots els tràmits es podran fer de forma senzilla telemàticament, però també hi haurà persones treballant a les oficines centrals i als centres socials per tal inscriure de forma presencial a tot aquell qui ho necessite. El curs començarà el 26 d’octubre fins al 12 de febrer.
Es tracta d’un edició diferent, condicionada per les mesures de seguretat enfront de la COVID-19. I és que la voluntat del govern local i dels tècnics és que s’hi desenvolupe en les millores condicions possibles i la màxima normalitat, dins les circumstàncies.
En primer lloc, s’ha reduït l’aforament al 50% per tal de garantir la distància de seguretat. La durada de les classes també s’acurtarà 10 minuts per tal d’evitar aglomeracions a l’entrada i l’eixida de les aules. Hi haurà gels higienizants de mans i desinfecció constant.
La celebració dels cursos s’ha restringit també a només 3 centres socials: Raval, Beniopa i Santa Anna i la seu mateix de la UPG, perquè són els espais que millors condicions reuneixen.
S’han eliminat dos cursos, que requerien contacte físic: el de Ball de saló i el de cuina, en el qual s’està treballant en alternatives segures conjuntament amb la professora.
“És tot un repte poder celebrar aquesta edició, tenint en compte la situació, però era una responsabilitat continuar duent-la a terme i que se supere edició rere edició. A més, si la situació millora, no descartem recuperar altres activitats com les excursions. Som conscients que la UPG està molt consolidada a Gandia, que sempre la demanda supera a les matrícules i enguany, per les restriccions d’aforament, encara es notarà més”.
Curs de Gestió telemàtica
A proposta del director, s’ha incorporat un curs de Gestió telemàtica que pretén ajudar i ensenyar a fer els tràmits on-line, més necessaris que mai en aquesta nova normalitat (padró, targeta digital, registre d’entrada, matriculacions…). “S’han fet més de 400 devolucions dels cursos que van quedar suspesos com a conseqüència del confinament decretat per l’estat d’alarma. Però hem detectat que encara hi ha molts usuaris que no estan al dia en els tràmits telemàtics i l’ajuda del personal de la UPG ha sigut primordial. Per aquesta raó, vam pensar en fer un curs i que la gent aprenga a fer els tràmits telemàtics bàsics, cada vegada més fonamentals”.
Finalment, Nahuel ha agraït el treball als tècnics i al director de la UPG, però també al professorat que durant la pandèmia “ho van donar tot a través de les classes telemàtiques (cuina, pintura, fotografia…), que van ser tot un èxit”. De fet, del curs de fotografia va nàixer l’exposició “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”, que, després de mostrar-se durant l’estiu al passeig Germanies, primer, i a la platja després, viatjarà a Dénia. Després tornarà a la nostra ciutat per tal de recórrer els diferents districtes.