Home Actualitat Generalitat recolza la protecció del Centre de Xàtiva en aprovar l’Informe Ambiental del Nucli Antic

Generalitat recolza la protecció del Centre de Xàtiva en aprovar l’Informe Ambiental del Nucli Antic

Generalitat recolza la protecció del Centre de Xàtiva en aprovar l’Informe Ambiental del Nucli Antic

Aquest Pla marca les pautes en les que es pot intervindre al Casc Antic i permet que les obres es puguen aprovar directament per part de l’Ajuntament de Xàtiva, sense haver de passar per Patrimoni

La Generalitat Valenciana ha emès recentment un Informe Ambiental i Territorial Estratègic favorable respecte al Pla Especial de Protecció del Centre Històric de Xàtiva, tràmit necessari per continuar de cara a la seua aprovació definitiva.

Aquest Pla marca les pautes en les que es pot intervindre al Casc Antic i permet que les obres es puguen aprovar directament per part de l’Ajuntament de Xàtiva, sense haver de passar per Patrimoni sempre i quan es complisquen les especificacions descrites al Pla, el que atorga una agilització de les accions a aquesta zona permetent l’autogestió.

Aquest Pla serà un pas complementari a altres projectes com el Programa de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), que ha permès intervenir en un centenar d’immobles del Casc Antic, i amb més de 50 rehabilitacions ja concloses. L’Ajuntament va concedir el passat any 2018 altres 7 subvencions mitjançant fons propis, per tal de cobrir aquelles sol·licituds que no havien pogut entrar en les ajudes per part de Conselleria.

A més a més, en el que portem de 2019, l’Ajuntament de Xàtiva ha realitzat més de 30 requeriments a propietaris d’immobles del Casc Antic, dels quals ja s’ha executat una tercera part.

Pel que fa als serveis municipals en aquesta zona de la ciutat, el regidor d’Urbanisme de Xàtiva Ignacio Reig ha recordat que en els darrers anys s’ha millorat la il·luminació en vora 600 punts de llum i s’han realitzat intervencions d’aigua potable i habilitació de pàrquings al carrer Caldereria i el carrer Sant Domènec. Altres actuacions realitzades al Casc Antic han estat la conversió en zona de vianants de la Plaça del Mercat, les millores en edificis municipals com ara l’Escola de formació per a Adults Francesc Bosch i Morata, Sant Agustí, el Taquígraf Martí o el Museu de l’Almodí; la reparació de cobertes a la Casa de la Joventut o forta inversió als edificis municipals del carrer Engai, que pràcticament es trobaven en runes i s’han recuperat per a ús públic.

A més a més, s’han realitzat millores en l’entorn de Sant Josep i Sant Feliu a través dels tallers per a gent jove del Programa Itineraris, amb la neteja i la recomposició d’una zona que estava pràcticament perduda i que s’ha endreçat molt en els darrers dos anys, i d’altra banda s’han efectuat millores en la seguretat de la zona del Bellveret amb la col·locació de baranes. A més a més, s’han produït intervencions a altres indrets del cas Antic com el carrer Ànimes o el carrer Sants, a petició dels veïns, així com a les Fonts del carrer Roca i de la Font del Lleó.

«En aquesta legislatura hem de continuar treballant en la línia de millorar l’entorn del casc antic de Xàtiva. Hem aconseguit frenar el seu deteriorament, però és necessari seguir treballant en aquest espai tan emblemàtic de la nostra ciutat», ha explicat el regidor d’Urbanisme Ignacio Reig.