Gandia cohesiona els barris amb plans d’integració i cultura

«Barris inclusius» busca crear espais de confiança on es puguen generar vincles i xarxes de suport

L’Ajuntament de Gandia va posar en marxa el projecte de «Barris Inclusius« gestionat pel Departament de Benestar Social. A través d’una metodologia participativa té l’objectiu de promoure la integració i la cohesió social dels barris vulnerables. Tal com ha anunciat la regidora del Departament, Imma Rodríguez, i els tècnics TASOC d’aquest, Jose Jordán i Verònica Montón, l’edició 2022-2023 es portarà a terme a partir de quatre activitats concretes i de distinta tipologia: Mou-te; Fem Nexe; Café Teatre; i per als més joves, Passatemps.

«Barris inclusius» busca a través de dinàmiques, jocs, visites i rutes crear uns espais de confiança i coneixement mutu on es puguen anar generant vincles i xarxes de suport. Algunes activitats tenen places limitades per l’espai on es porten a terme, per la qual cosa cal inscripció prèvia. Així doncs, el programa es desenvolupa en diversos punts de la ciutat i arreplega diverses accions com caminar, les tertúlies o les manualitats.

Mou-te

A través de l’acció de distintes rutes es crea una xarxa social on es comparteixen experiències i coneixements que són molt beneficioses per als usuaris que les realitzen. Concretament, les rutes es divideixen en quatre categories: Ruta suau (per Gandia); Ruta forta (extraradis de Gandia i eixides cap al Grau o altres poblacions); Ruta cultural (patrimoni cultural); i Gimnàstica (un divendres al mes en una sala tancada).

Café Teatre

A través de les tertúlies que es produeixen asseguts a una taula, les persones es diverteixen i s’obliden de la carregada que porten a l’esquena durant una estona. La novetat és que durant aquestes sessions també podran aprendre tècniques teatrals i participar en activitats relacionades amb el món de l’actuació.

Fem Nexe

En cas que tinguen preferència pel treball en equip i les manualitats, també s’ofereix ‘Fem Nexe’. Es du a terme al Centre Social Joan Climent a les 9:30 els dimarts i la mateixa hora els dimecres al Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau.

Passatemps

Tot i que «Barris Inclusius» es destina a gent adulta, també dedica una part als més joves. Així ‘Passatemps’ es dirigeix a adolescents entre els 10 i 16 anys. És una activitat d’oci amb la qual es vol treballar la socialització, la comunicació i la cohesió grupal. Així, la dinàmica és molt variada a partir de jocs teatrals, jocs de taula, eixides culturals, dinàmiques de grup i altres activitats que puguen anar sorgint durant el transcurs del curs. A més, també els permet conéixer el recurs de l’Espai Jove.

Es recomana que per a participar en les activitats es telefone o s’envie un Whatsapp al 608 18 26 76, número on també es podrà preguntar dubtes sobre el programa per a aquesta edició.