En marxa la millora dels tinglados del port a Gandia

La inversió prevista és de 6 milions d’euros

L’Autoritat Portuària ha comunicat a l’Ajuntament de Gandia que s’ha iniciat el procés de licitació de la redacció del projecte de construcció que convertirà en una realitat la remodelació dels tinglados del port i l’obertura al públic com a espai d’oci, cultura i restauració.

Tal com marca el document, es tracta d’una inversió de més de 6 milions d’euros que l’Autoritat Portuària durà a terme basant-se en el projecte guanyador del concurs d’idees titulat «Camins a la mar».

Aquesta actuació aconseguirà una efectiva integració urbana entre el Grau i el Port, acabant amb les barreres arquitectòniques existents i posant en valor uns elements icònics per a la ciutat i el barri com són les antigues vies de tren i els tinglados fruiters.

La intervenció crearà un «singular equipament urbà» que omplirà de vida i d’activitat cultural, social i de lleure el Moll Sud.

Així doncs, la zona del darrere dels tinglados es convertirà en un passeig amable i modern d’uns 11.000 metres quadrats d’extensió on la vegetació i l’arquitectura es fusionaran per crear el màxim confort als vianants.

Pel que fa als continguts, els tinglados seran lloc de trobada de la ciutadania i punt de referència dels visitants.

S’hi allotjarà un espai singular interior i exterior. També hi ha establiments de restauració, comerços i locals culturals i d’oci.

L’actual Torre del rellotge cobrarà especial importància, situant al costat d’ella una passejada oberta al públic que comunicarà la zona Nord i Sud de l’antic moll fruiter.

En total, es preveu una actuació total sobre 12.949,64 m2. Els tinglados 14 i 15 es destinaran a un Espai Singular mentre que els tinglados 9, 10, 11 i 13 acolliran usos recreatius i comercials. El tinglado número 12 es convertirà en un passeig semicobert que servirà per a connectar les zones Nord i Sud.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat positivament la notícia afirmant que «hui és un dia important per a la ciutat.

Els tinglados del port seran una zona de dinamització, de revulsiu econòmic, comercial, turístic i d’oci per als ciutadans» i ha atribuït aquesta actuació a les bones relacions amb l’autoritat portuària de València i el president. «Gràcies a la fluïdesa en els contactes podem aconseguir inversions i diners que repercuteixen i beneficien la nostra ciutat generant oportunitats i millorant l’entorn de la zona».