Els Bombers Forestals de la Generalitat col·laboren en la restauració de sendes i camins a Alcoi

Les tasques han sigut realitzades per la Unitat de Bombers de la Font Roja

L’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar, el 20 de febrer, la col·laboració dels serveis dels Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana per a retirar arbrat que dificultava o, directament, impedia el trànsit en diferents camins i sendes del terme municipal d’Alcoi. Aquesta caiguda d’arbres es troba dins dels efectes que la borrasca Glòria va tindre a la ciutat.

Les actuacions de la unitat BA311 que s’han realitzat al llarg de diferents dies i en diverses zones de la ciutat, han millorat l’entorn natural evitant també possibles perills per a senderistes i visitants.

El cos de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana es troba englobat dins de Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergència (SGISE), empresa pública que pertany a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), i les seues actuacions s’han deixat notat en els paratges naturals de la Font del Quinzet i Racó de Sant Bonaventura; Preventori i Vilaplana; Via Verda i Serelles.

El regidor de Transició Ecològica i emergències, Jordi Silvestre, agraeix la col·laboració d’aquests efectius autonòmics: «Volem agrair des de l’Ajuntament d’Alcoi al cos de Bombers Forestals de la Generalitat, una vegada més i com sempre que els demanem col·laboració, la seua actuació al nostre entorn. La feina realitzada en diferents indrets per a deixar-los lliure d’arbres caiguts a causa de la borrasca Glòria millora la seguretat i també la imatge dels paratges naturals d’Alcoi i és molt positiva per a totes aquelles persones que gaudim del meravellós entorn que tenim a la ciutat d’Alcoi».

Les actuacions per a netejar l’arbrat afectat pel temporal i deixar lliures al trànsit de persones les sendes alcoianes es va realitzar els dies 21, 24, 25 i 28 de febrer en els llocs indicats anteriorment. L’última actuació pendent, que es realitzarà pròximament serà en la ruta BTT de la zona de Polop.