El VII Concurs de Mascletaes d’Alzira tindrà set dispars de pólvora

Es celebrarà del 13 al 19 de març a la Plaça del Regne

Alzira ha presentat el VII Concurs Nacional de Mascletaes que se celebrarà del 13 al 19 de març a la Plaça del Regne i la signatura dels contractes amb els pirotècnics. A l’acte han assistit el Regidor de Festes Xavi Pérez, el Vicepresident de Pirotècnia de Junta Local Fallera, Fernando Rodríguez i Alfredo Garés, Vicepresident Jurídic i Incidències.

L’exercici de 2020 ha suposat un canvi en el funcionament d’este certamen, ja que l’Ajuntament ha donat suport a este concurs assegurant una partida pressupostària anual de 18.000 euros per a portar-lo a terme. D’esta manera, el nombre de mascletaes serà el mateix cada any.

“Estem davant d’un dels esdeveniments més importants de les Falles de la capital de la Ribera Alta, i per això des de la regidoria de festes hem assumit el compromís de blindar el concurs i d’afavorir els espectacles pirotècnics també en altres actes festers” ha assegurat Xavi Pérez, Regidor de Festes.

Enguany com a novetat el concurs ret homenatge a la figura de a José Luis Rojas i Crespo, membre de la Junta Local Fallera molt vinculat a la pirotècnia en el passat. Segons ha explicat Fernando el Vicepresident de pirotècnia, “des de la Junta Local, s’ha treballat constantment per a augmentar la qualitat d’este concurs que és reclam per als que venen a visitar-nos tant de la ciutat com de la resta de la comarca”

L’acte ha acabat amb la formalització de la signatura dels contractes amb els diferents pirotècnics que es presenten al concurs. Tots ells dispararan entre 40 i 90 quilos de pólvora amb foc aeri per a atraure a milers de persones a la plaça del Regne i l’avinguda Sants Patrons.

Pirotecnies participants

Divendres 13: Dragons, Villena

Dissabte 14: Nadal Martí, L’Olleria

Diumenge 15: Zarzoso, Altura

Dilluns 16: Hermanos Sirvent, Alacant

Dimarts 17: Crespo, Alzira

Dimecres 18: Pirotecnia Valenciana, Llanera de Ranes

Dijous 19: Zarzoso, Altura