El Real, La Font i Piles es preparen per a una tardor fallera

La Font d’en Carròs, Piles i Real de Gandia gaudiran per primera vegada de la plantà gràcies a una iniciativa del Gremi de Fallers

La Diputació de València i el Gremi d’Artistes Fallers tornen a dur a terme la iniciativa de plantar monuments en una trentena de municipis de la província en els quals no existix tradició fallera entre els que es troben Piles, El Real de Gandia i la Font d’En Carròs. D’esta manera, es dona continuïtat a un projecte que es va iniciar l’any passat amb dos objectius principals: d’una banda, continuar contribuint a la reactivació dels tallers fallers dos anys després de l’inici de la pandèmia, i per una altra, acostar la cultura i festa de les Falles a localitats valencianes que no han viscut mai el que és una plantà.

Una part important dels monuments es plantaran durant els pròxims dies, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, com el de la Font d’En Carròs. La resta l’aniran fent al llarg de l’últim trimestre de 2022, depenent de les particularitats de cada monument i cada localització.

Les falles han sigut creades per una trentena d’artistes fallers entre els quals es poden apreciar diferents estils. “Cal destacar que dels artistes que han participat enguany es troben noms amb una llarga trajectòria en el sector i al mateix temps joves amb gran projecció. A més també han participat nombrosos col·laboradors, per la qual cosa l’ajuda de la Diputació ha arribat a bastants més persones”, assenyala el mestre major del Gremi, Paco Pellicer.

Per a desenvolupar esta activitat, el Gremi d’Artistes Fallers ha rebut una ajuda de 300.000 euros de la Diputació de València, una subvenció que s’emmarca dins dels 1,3 milions d’euros que la corporació ha concedit en 2022 als sectors tradicionals afectats per la pandèmia per a dinamitzar la seua activitat, entre els quals es troben artistes, comissions, pirotècnics, floristes i indumentaristas.