Un nou esdeveniment busca situar a Oliva com a referent gastronòmic

L’esdeveniment se celebrarà del 14 al 16 d’octubre i hi haurà música en directe i diverses iniciatives al voltant de la gastronomia

La primera edició de GastroFest ja és una realitat. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la primera edició de la Mostra Gastronòmica d’Oliva que aspira a convertir-se en referència a la ciutat i a la comarca de la Safor. L’acte de presentació que ha tingut lloc a les 11 hores a la casa de Cultura-Museu de Maians ha comptat amb la participació del regidor de Turisme i Platges, Joaquín Calafat; la presidenta de Gastroliva, Mapi Barreres i Pedro Matías i Alejandro García, membres de la Junta Directiva de l’associació.

Els ponents han destacat de GastroFest que es tracta d’una aposta decidida i sense dubtes de la nostra Gastronomia, amb un ambient immillorable de música en directe, una demostració de diferents tipus de showcookings (cuina en directe), tot barrejat i elaborat amb productes locals i fent honor a la cuina tradicional però amb sabors innovadors.

En la presentació de GastroFest, l’edil de Turisme ha destacat de la mostra que «pretén ser una trobada popular on prioritzar l’experiència dels sentits davant d’una taula, bon menjar i bones raons per convertir la gastronomia d’Oliva i els locals hostalers de la nostra ciutat en una referència per la seva qualitat, innovació i respecte a la tradició per a la població, no sols olivera, si no de tota la comarca i de les persones que any rere any ens visiten buscant un motiu per a tornar a viure Oliva com una de les seves millores experiències turístiques de la seva vida» ha destacat Calafat.

A més, tal i com a recordat Calafat, «menjar no és només una necessitat biològica: asseure’s a la taula és un acte social i cultural que combina a la perfecció amb altres manifestacions artístiques que apel·len a altres sentits, com puga ser la música i l’ensenyança. I això és el que volem fer a Gastrofest» ha afegit el responsable de Turisme d’Oliva.

Tal i com han apuntat també els ponents d’aquesta presentació, «serà possiblement el millor esdeveniment gastronòmic en el cor de la ciutat». 

«Volem que siga una cita anual, que transcendisca el paladar i que maride les arts culinàries amb altres disciplines culturals. Aquesta és l’essència de la proposta que hem treballat conjuntament amb l’associació gastronòmica GASTROLIVA aquests darrers mesos», ha conclòs el regidor de Turisme..

Per la seva banda, l’Associació de Gastroliva, tant la seva presidenta, com els membres de la Junta han destacat que «GastroFest serà un lloc on el sector empresarial vol mostrar la cuina tradicional i artesana de la nostra ciutat però que la gent puga disfrutar de la música al mateix temps», ha manifestat Mapi Barreres.

La cita gastronòmica oferirà diferents espais tant professionals com per al públic en general, on es conjugarà la degustació dels plats típics amb els tallers i showcookings de cuina on els ponents donaran bona fe del que tenim a Oliva, La Safor i la Comunitat Valenciana.

Aquesta aposta del Departament de Turisme per rellançar el sector hostaler d’Oliva es celebrarà del 14 al 16 d’octubre, al Parc de l’Estació amb una duració de dotze hores diàries (de 12.00 a 00.00 h). GastroFest compta amb el recolzament de València Turisme, l’Exquisit Mediterrani i Delicious València. I té prevista la visita de Diputats, Secretari Autonòmic i d’altres