El primer festival de circ Rodafam Art es farà a la platja de Bellreguard l’estiu del 2021

La pandèmia obliga a traslladar l’esdeveniment al proper any, però aquest diumenge es representarà un dels espectacles programats com a botó de mostra: ‘Reparte amor’, a càrrec d’Arritmados

L’Ajuntament de Bellreguard ha decidit ajornarla primera edició del festival de circ Rodafam Arts per al proper estiu per poder fer-lo amb normalitat i seguretat.   Des del consistori han lamentat esta decisió però han manifestat el seu suport a la cultura.  La intenció del govern que encapçala Àlex Ruiz és, afegeix, “estar al costat del ciutadà, i això, en el cas de la cultura, és poder oferir-li una oferta cultural, que en allò referent a les arts escèniques s’ha de traduir en una oferta crítica, alternativa, excel·lent i que commoga”.

Durant els mesos més durs del confinament es van haver de suspendre els espectacles programats a la Casa de Cultura (abril, maig i juny), així com la primera edició de Rodafam Arts.

La decisió que es va prendre amb la programació de ‘…A l’era’ va ser estar amb els creadors i les companyies i reprogramar tots els espectacles suspesos dins de la temporada 2020-2021.

Companyies de primer nivell

Quant a la primera edició de Rodafam Arts, cridat a ser un festival de circ referent, punter, alternatiu i dinàmic, s’ha decidit reprogramar-ho també per al proper estiu. S’ha parlat amb tots els creadors, explicant-los la complicació que suposaria fer un festival de dos mesos de durada a la platja de Bellreguard en l’actual situació. I ha eixit el compromís de traslladar el festival a l’estiu de 2021.

Companyies com la Finestra Nou Circ, Dessous Du Barbra, A tempo Circ, Colectiu Frenètic, Pablo Meneu, La burbuja, Jimena Cavallletti, Arritmados, Lucas Ruiz, Jacinto Sifón, Los abajo firmantes…. anaven a envair la platja de Bellreguard amb les seues creacions circenses. Acrobàcies, roda cyr, malabars, clown, aeris,… anaven, en definitiva, a fer gaudir del circ i de la cultura.

Tot i l’ajornament fins a l’estiu vinent, aquest diumenge 2 d’agost el públic podrà gaudir d’una de les peces programades en Rodafam Arts, com a botó de mostra del que anava a ser el primer festival de circ de la Safor. Serà a partir de les 20 hores, en la zona Niza de la platja.

La peça corre a càrrec de la companyia valenciana Arritmados, amb el títol Reparte amor. Una peça d’amor en clau de clown.

Arritmados té en el seu haver premis com el de millor número de clown del festival Bagatxe (Betxí, 2016), el premi del pública del Festival Internacional de Circ de Tarifa (2015), o el premi al millor espectacle de Valladolid Propone (2012).