El nou pavelló esportiu de Xàtiva portarà el nom de Pilar Larriba Sala

La decisió és un reconeixement a la magnífica trajectòria esportiva de la jugadora de voleibol xativina

El nou pavelló esportiu de Xàtiva, que s’estrenarà en els propers dies, portarà el nom de la jugadora de voleibol Pilar Larriba Sala. Així es va decidir ahir per unanimitat entre l’equip de govern municipal i la coordinadora de clubs de la ciutat.

Pilar Larriba Sala és, sens dubte, una de les esportistes més destacades de la història de la ciutat. Va ser internacional en més d’un centenar d’ocasions i va arribar a ostentar la capitania de la selecció espanyola. Amb l’equip Tormo Barberá va aconseguir guanyar tres Lligues i tres Copes de la Reina, fet que va permetre al club rebre el Trofeu de la Casa Reial que sols s’atorga a aquells clubs que aconsegueixen tres Copes de forma consecutiva. Larriba, qui va viure la seua carrera esportiva entre la dècada dels 70, els 80 i els 90, va ser a més cinc vegades Campiona d’Espanya en categories inferiors amb el Club Voleibol Xàtiva.

«Aquesta decisió ha sigut unànime tant per part de l’equip de govern com de la Coordinadora de Clubs. Pilar ha sigut campiona d’Espanya, internacional i capitana de la selecció Espanyola de voleibol. Una esportista i una persona de la qual estem molt orgullosos a la nostra ciutat», ha manifestat el regidor d’Esports Vicent Lluch, qui ha destacat que «aquest és un reconeixement a la seua grandíssima trajectòria, per les grans alegries que ha donat a l’esport de Xàtiva».

Per la seua part, Nerea Roses, membre de la Junta Gestora de la Coordinadora de Clubs, ha assegurat que «com no podia ser d’altra manera, des de la Coordinadora aplaudim aquesta proposta. Tots estem d’acord en que és un nom idoni perquè Pilar Larriba és una de les figures més destacades de la història de l’esport xativí, mereixedora totalment d’aquest reconeixement».