El Museu del Tèxtil d’Ontinyent oferirà tallers infantils tot l’any

Després de l’èxit de les activitats de Nadal , s’assegura la continuïtat durant tot l’any dels tallers com activitat formativa i dinamitzadora del museu

El Museu del Tèxtil oferirà més tallers infantils durant tot l’any després de l’èxit del “Nadal al Museu Tèxtil”, l’activitat a xiquets i xiquets de 6 a 11 anys d’edat que ha tingut lloc estos dies dins “Nadal Corresponsable”, la programació plantejada per l’Ajuntament per afavorir la conciliació en estes dates de la vida familiar i laboral.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, en la jornada de cloenda dels tallers previstos per a les dates nadalenques dins esta activitat inclosa dins el Pla “Corresponsables” que subvencionen la Generalitat i el Ministeri d’Igualtat. Enguix destacava “la bona acollida que ha tingut esta activitat, en la que s’han fet quatre sessions els dies 26 i 30 desembre i 2 i 4 gener, a les quals hem volgut disposar un espai on les xiquetes i xiquets han pogut aprendre coses i gaudir de les vacances, al temps que afavoríem la conciliació del temps de les famílies”. Enguix avançava la continuïtat durant tot l’any d’estos tallers “com activitat formativa i dinamitzadora del museu”, explicava. En principi serà baix demanda, però, no obstant, s’està estudiant també la possibilitat de fer-los dissabte pel matí.

 

Nadal Corresponsable

Els tallers al Museu Tèxtil tanquen així un “Nadal Corresponsable” al qual també han participat les regidories d’Educació i Joventut, i que ha inclòs altres programes específics. “Nadal Jove” a l’Espai Jove, ubicat al carrer Joan XXIII, ha estat especialment adreçat a la franja de 11 a 16 anys, amb activitats com olimpíades joves, taller de cuina rallye fotogràfic, gymkana urbana, taller de ciencia, iniciació al funky i batukada o taller de dolços de nadal.

Altra part destacada de la programació ha estat “l’Escola de Nadal” a la Piscina Coberta, a la que han participat 80 xiquets i xiquetes amb activitats com manualitats, tallers, natació, jocs d’habilitats o esports. Finalment, “Nadal als Barris” portava al Parc del Mestre Ferrero, el Parc del Llombo i la Casa de Cultura de Sant Rafel una sèrie de jocs i activitats que seguien la linia dels tallers oferits a la Fira de novembre i a la ludoteca posada en marxa aquest mes de desembre.
Els regidors de les tres àrees implicades, Natàlia Enguix, Óscar Borrell i Jordi Vallés, destacaven l’interès que està tenint el pla Corresponsables “per a ajudar a les famílies a conciliar la vida personal i laboral, i a més que els menuts i menudes tinguen al seu abast accions socioeducatives i culturals”.