El Centre de Dia de Diversitat Funcional de Gandia es construirà al polígon Sanxo Llop

Comptarà amb 40 places i estarà dirigit principalment als joves que acaben la primera etapa educativa al Centre d’Educació Especial Enric Valor

Gandia comptarà amb un Centre de Dia de Diversitat Funcional al polígon Sanxo Llop després de l’aprovació divendres passat a la darrera sessió extraordinària de la Junta de Govern de l’any 2022 de la Diputació de València d’una ajuda de quatre milions d’euros destinada a fer realitat aquesta infraestructura.

El centre tindrà un termini d’execució de quaranta-dos mesos i és fruit d’un model mixt de col·laboració. D’una banda, l’Ajuntament de Gandia cedirà el solar a més de projectar i executar l’obra; la Diputació de València finança l’actuació amb una subvenció de quatre milions d’euros mentre que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives serà l’encarregada de dotar el centre de mobiliari i personal.

El Centre de Dia de Diversitat Funcional comptarà amb 40 places i estarà dirigit principalment als joves que acaben la primera etapa educativa al Centre d’Educació Especial Enric Valor per tal que continuen la seua formació, però també s’atendrà a altres usuaris que ho requerisquen.

Cal recordar que el 30 de novembre passat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, van signar un acord de col·laboració per ampliar el Pla Convivint d’infraestructures de serveis socials, amb una aportació extraordinària de 17,5 milions d’euros per a diversos municipis entre els quals està Gandia que es converteix en la població que rep més recursos juntament amb Torrent o Eliana.

Aquesta nova infraestructura se suma a altres iniciatives del govern municipal com són l’espai sanitari de Roís de Corella, el clúster d’empreses relacionades amb la salut del sector a Sanxo Llop i el districte digital, al Campus de Gandia, en una clara aposta per la salut i benestar de les persones.