Gandia reconeix l’esforç dels agents de la Policia Local durant la pandèmia

Durant l’acte, l’Intendent en Cap de la Policia Local, ha imposat a l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, l’Escut d’Or de la Policia Local.

 

El Palau Ducal ha acollit  la Festa de la Policia de la Policia Local de Gandia, un acte on es va premiar i reconéixer diferents efectius del cos policial per la seua tasca, i que va estar presidit per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

L’acte va comptar amb una àmplia representació de la corporació municipal, membres de col·lectius socials i empresarials de la ciutat i representants del cos de Bombers, Protecció Civil, Creu Roja, Policia Nacional, Guàrdia Civil, a més del director General d’Operativa, Ángel Paredes; el jutge degà de la ciutat de Gandia, i el fiscal degà dels Jutjats de Gandia.

Durant l’acte, l’Intendent en Cap de la Policia Local, ha imposat a l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, l’Escut d’Or de la Policia Local.

També hi va haver un agraïment a diverses empreses, associacions i particulars que en els mals moments de la pandèmia, en què els recursos essencials de protecció personal resultaven escassos, van oferir material de manera desinteressada a la Policia Local.

Igualment s’ha agraït a aquells col·lectius que han participat a primera línia durant la pandèmia, amb una col·laboració estreta i constant amb la Policia Local, com ara el Departament de Salut de Gandia, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil.

Alhora, s’ha agraït l’esforç de les treballadores de FCC, que van vetllar per la salut i la higiene en la neteja de les instal·lacions policials.
Finalment, també es va reivindicar la dedicació dels membres de la Policia Local de Gandia que porten més de vint anys integrats en diferents cossos de policia local de la Comunitat Valenciana i es va reconéixer aquells membres que han passat a la situació de jubilació.

El cap de la Policia Local de Gandia, Salvador Morant, va tenir unes paraules davant de tots els assistents amb les quals va agrair el treball de totes les unitats que conformen la Policia Local així com a la unitat administrativa. Morant va recordar que la pandèmia va suposar un canvi de prioritats, però que ara la ciutat recupera la seua activitat i per lo tant, la presència de la Policia Local. Quant als reptes de futur, el cap de la Policia Local, ha parlat de l’augment d’espais disponibles per a la ciutadania i les noves formes de mobilitat.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha recordat que des del moment en què es va decretar l’estat d’alarma, la Policia Local va començar a fer front, amb èxit, a un dels reptes més importants que ha afrontat al llarg de la seua història, demostrant una gran empatia i solidaritat amb la ciutadania».

El regidor ha felicitat els membres de la Policia Local «per la gran tasca que heu realitzat durant la crisi de la Covid-19, on heu vetlat per la nostra seguretat posant en risc, en alguns casos, la vostra seguretat i la de les vostres famílies».

 

Finalment, José Manuel Prieto es va dirigir als agents afirmant «Entre tots vosaltres, i les forces de seguretat que representeu, heu aconseguit situar Gandia com una de les ciutats més segures d’Espanya. El vostre treball incansable, precís i eficaç ha permés que Gandia compte actualment amb la taxa de criminalitat més baixa de l’última dècada, una fita que us anime a continuar mantenint».