El Consorci Ribera i Valldigna obri el termini de presentació de candidatures al seu Consell de Participació Ciutadana

Les associacions i entitats locals interessades poden presentar les seues candidatures al llarg d’aquest mes a través del registre electrònic de la pàgina web del Consorci

 

El Consorci Ribera i Valldigna, que gestiona els residus de 51 municipis i 3 entitats locals menors de la zona, ha obert el termini de presentació de candidatures al seu Consell de Participació Ciutadana. Durant el mes de desembre, les associacions i entitats podran presentar-se per a participar en aquest òrgan consultiu del Consorci a través del registre electrònic de la pàgina web.

“El Consell de Participació Ciutadana cerca ser en un espai de debat i col·laboració que impulse la participació de la ciutadania de La Ribera i la Valldigna en la gestió dels seus residus,” ha explicat el president del Consorci Ribera i Valldigna Salvador Montañana.

Amb l’objectiu de fomentar la democràcia deliberativa i participativa, el Consell de Participació Ciutadana haurà d’elevar al Consorci proposades i accions destinades a la ciutadania i establir vies de col·laboració amb altres òrgans de participació d’entitats i consorcis de la Comunitat Valenciana.

“Davant els nous reptes en la gestió de residus, en els quals s’ha de fomentar la separació en origen, fonamentalment de bioresidus, per al compliment dels objectius de l’Agenda Europea 2030, i en els quals el Consorci Ribera i Valldigna impulsa la consolidació del seu Complex de Valorització de Residus com el més modern i complet de la Comunitat Valenciana, la participació de la ciutadania és un repte fonamental”, expliquen des del Consorci.

Per això, es fa una crida a les entitats cíviques, a les associacions vinculades amb el medi ambient, i a les associacions de la comarca, perquè formen part d’aquest Consell de Participació Ciutadana.