Cullera reivindica estendre el 25N a tot l’any

L’ajuntament demana una major conscienciació no sols davant els assassinats masclistes sinó contra tota mena de violència contra les dones

 

L’Ajuntament de Cullera centra enguany la seua campanya del 25N en una idea bàsica: cal estendre esta data a tot el calendari perquè tots els dies de l’any les dones pateixen una extensa llista d’agressions masclistes.

En esta línia ha preparat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de conscienciar a la població que els assassinats són només la punta de l’iceberg del terrorisme masclista que pateixen diàriament les dones pel simple fet de ser-ho.

“Cal filar cada vegada més fi. A pesar que ens acusen de feminazis o del que vulguen. Es tracta de fer patent que no podem conformar-nos amb la idea que el masclisme mata. El masclisme no sols mata, també fereix i el fa constantment. I cal recordar-ho a tot hora i no sols en dates significatives. Només des de la lluita proactiva contra estos comportaments serem capaços d’erradicar-los i fer que les dones i els homes del futur puguen ser més lliures i viure en igualtat”, ha destacat la regidora d’Igualtat, Marta Tur.

Des de la regidoria d’Igualtat adverteixen que situacions i actituds quotidianes normalitzades per la societat són una expressió de les violències que el masclisme exerceix contra les dones. Acudits en els quals es denigra a la dona, l’assetjament de carrer, el sobreesforç que han de fer per demostrar la seua vàlua en els llocs de treball, la forma en la qual decideixen viure la seua sexualitat, formen part del que Tur qualifica com la “llista de la ignomínia” que és necessària erradicar.

Entre les diferents activitats dirigides a este objectiu s’ha organitzat un taller d’autodefensa per a dones impartit per agents de la Policia Local de Cullera; un taller online sobre «assetjament de carrer»; un taller d‘art-teràpia i un altre de digitalització per a millorar les habilitats digitals i així augmentar les oportunitats laborals de les dones.

A més el pròxim 18 de desembre a la Casa de la Cultura es representarà l’obra “La dona més important de la història” de la companyia Tramant Teatre per a l’alumnat de 5é i 6é de primària dels centres escolars de la localitat.

Motxilla violeta

La campanya “El 25N és tot l’any” inclou també el lliurament de la “motxilla violeta” per a tots els cursos d’infantil del municipi. La bossa inclou unes ulleres violeta així com un conte, una bibliografia i un decàleg coeducatius.

Respecte a l’acte institucional del 25 de novembre, a més de la lectura del manifest contra les violències cap a les dones, s’ha organitzat un actuació musical per a l’alumnat de tots els centres educatius, les associacions i la ciutadania en general de Cullera en el qual participaran la Societat Ateneu Musical de Cullera i la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia.

El mateix dia s’instal·larà també un “mur contra la violència de gènere” on es podran deixar missatges contra les diferents violències masclistes així com missatges d’homenatge a les 38 dones víctimes de violència de gènere que han sigut assassinades en el que portem d’any.

Cal assenyalar que esta campanya està subvencionada amb els fons del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.