Les obres del nou Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita de Xàtiva estaran finalitzades en uns mesos

El Pla Edificant ha invertit més de 10 milions d’euros durant esta legislatura en la ciutat

El Director General d’Infraestructures Educatives Victor Garcia Tomàs ha visitat aquest divendres, junt amb la Directora General d’Innovació Educativa i Ordenació Reis Gallego i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, l’estat de les obres del nou Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita de Xàtiva.

Víctor García s’ha mostrat satisfet amb el ritme de les obres «en un edifici que serà una realitat en uns mesos amb una infraestructura a l’alçada del que necessita la comunitat educativa», i ha agraït el treball realitzat per part de l’Ajuntament de Xàtiva a qui ha titllat com a «exemple de col·laboració i cooperació pel que respecte al Pla Edificant, el qual és un accelerador de construcció i millora de les infraestructures educatives».

De fet, a Xàtiva, el Pla Edificant comporta en la present legislatura al voltant de 10 milions d’euros en inversió (dels quals 6 corresponen al nou Pla de la Mesquita), i on 8 milions ja han estat delegats a l’Ajuntament. El Director General ha asseverat que fa uns mesos es va signar la delegació de competències del CIPFP La Costera i ha anunciat hui que «la propera setmana ho deixarem tot preparat per a la propera delegació de competències, al col·legi Attilio Bruschetti, per seguir col·laborant i millorant les infraestructures educatives».

Una reinvidicació històrica

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, per la seua part, ha destacat respecte al nou Pla de la Mesquita que «aquest nou centre és una reivindicació històrica a la nostra ciutat ja que l’actual col·legi no complix amb les normatives, sent un edifici a tres altures i amb grans problemes d’accessibilitat». L’obra ocupa un espai de més de 9.700 metres quadrats i resoldrà tota la problemàtica en matèria d’accessibilitat i de millora d’espais que es tenia en l’actual Pla de la Mesquita.

Cal destacar que la Generalitat Valenciana ha executat en la present legislatura quasi 550 milions d’euros en millora i construcció d’infraestructures educatives. En paraules del Director General Víctor García «no hi ha hagut mai cap legislatura amb tanta obra destinada a la millora de les nostres escoles, i més tenint en compte la complexitat de la mateixa amb la pandèmia i la guerra d’Ucraïna que ha fet pujar els preus dels materials».