Col·lapse en l’Hospital d’Alzira: 50 persones esperen per a ser ingressades

El sindicat CSIF alerta de “la situació caòtica”, amb més de 50 persones pendents d’ingrés i 250 pacients ingressats

 

El sindicat CSIF denuncia “la situació caòtica” a l’hospital de la Ribera, que està “desbordat” per l’acumulació de pacients amb COVID-19 en urgències i la falta de mitjans. La central sindical urgeix a la instal·lació de l’hospital de campanya “que es va anunciar en la primera ona de la pandèmia i del qual encara no se sap”.

La Central Sindical Independent assenyala que aquest matí més de 50 persones que han acudit a Urgències esperaven per a ser traslladades a llit en un recinte hospitalari que compta ja amb 250 pacients ingressats. “L’escassa previsió del que era més que possible que poguera ocórrer al costat de la deslligada incidència de positius en el departament de salut ha generat una situació caòtica”, explica el sindicat.

Enorme pressió assistencial

CSIF alerta de “l’enorme pressió assistencial”, amb “desenes de pacients esperant en Urgències pendents d’ingrés hospitalari i sense tot just llits d’intensius, amb una Direcció que demostra que manca d’eines per a afrontar aquesta situació”.

El sindicat recalca que “els treballadors es troben totalment extenuats per falta de mitjans humans, amb múltiples contagis entre ells i la manca d’unes instal·lacions que permeten treballar en unes condicions mínimes de qualitat. L’hospital segueix sense disposar d’un doble circuit de pacients respiratoris en Urgències. Tampoc ens han informat de quan acabaran les obres que van començar tard i malament per a remeiar parcialment el dèficit estructural”.

CSIF constreny a condicionar l’hospital de campanya i al fet que s’instal·le a la porta de l’actual recinte hospitalari, de manera que “com a mínim servisca per a tractar als pacients que arriben a les portes i no tenen patologia COVID i així alleujar en part la situació”. De la mateixa manera, la central sindical reclama més professionals i que “Conselleria pose en marxa els més que necessaris autoconciertos per al personal d’especialitzada”.