Sanitat recorda la importància de tenir actualitzats les dades del SIP de cara a la vacunació

Des de Sanitat es recorda que és molt important que els veïns i veïnes tinguen actualitzat el número de telèfon en la seua targeta SIP amb la finalitat de facilitar la cita per a la vacunació

 

Aquesta setmana es reprèn la vacunació contra la COVID-19 amb l’administració de les primeres dosis als majors de 80 anys i les persones amb dependència. Igual que succeïra amb la primera tanda de la setmana passada, Sanitat elabora els llistats de les persones a les quals els correspon vacunar-se en aquesta nova fase i els proporciona als Centres de Salut de cada municipi perquè siguen aquests els que contacten amb les persones que figuren en ells. Per a poder fer-ho correctament, és vital que els veïns i veïnes tinguen actualitzat el número de telèfon en la seua targeta SIP amb la finalitat de facilitar aquesta tasca i que siga un èxit.

A través d‘este enllaç es pot accedir al sistema SIP per a la verificació i modificació de les dades de la persona. Existeixen dues maneres de fer-ho: Si es disposen de credencials digitals d’accés (signatura digital) i si no es disposen d’aquests.

Si no es disposa de signatura digital, però es desitja obtenir ja que, avui dia, es fa cada vegada més imprescindible per a realitzar quasi qualsevol tràmit; existeixen tres vies per a obtenir-la a través del servei Cl@ve, el sistema de serveis electrònics i el DNI electrònic. En l’anterior enllaç es mostra com accedir a cadascun d’ells.

L’altra opció per a actualitzar les dades del SIP es pot dur a terme in situ a través d’un senzill formulari de registre en la qual se sol·liciten dades bàsiques com el número de SIP, data de naixement, data d’emissió del document sanitari, telèfon mòbil i el telèfon fix i el correu electrònic de forma opcional. També cal introduir un codi de seguretat que és imprescindible validar.

Per a acudir a la vacunació d’aquesta setmana cal esperar la cita telefònica del personal sanitari per a concertar el dia i l’hora.