Carcaixent torna a obrir el 9 d’Octubre a la ciutadania

El dia 8 es donarà el tret d’eixida a un programa de festes encara marcat per la situació sanitària però amb propostes per a tots els gustos

Per a commemorar el dia del 9 d’Octubre, i després de la parada obligatòria per la COVID-19, l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat un acte obert a totes les veïnes i veïns que, a títol particular, o amb els seus col·lectius o associacions, vulguen formar part.

Com porta fent-se els últims anys, a les 11:15 començarà des de l’Ajuntament la processó cívica acompanyada de la Banda Juvenil de la Lira Carcaixentina fins l’estàtua de Jaume I. En arribar tota la comitiva, es farà l’ofrena per part de la Corporació Municipal i de tots aquells col·lectius i associacions que ho desitgen. L’acte comptarà amb l’actuació del Grup Musical les Folies amb una demostració de balls tradicionals.

Programa de festes de transició

El dia anterior, 8 d’octubre, Carcaixent donarà el tret d’eixida a unes festes encara molt condicionades per la situació sanitària amb un programa d’actes senzill adaptat a les circumstàncies actuals. Els actes tindran lloc des del dijous 8 fins el diumenge 17 d’octubre, amb mesures de prevenció i control per tal de garantir la seguretat davant la COVID-19.

El dijous 8 a partir de les 19:00 hores s’inaugurarà l’exposició d’Artistes de l’Associació Cultural Pictòrica a la Sala Paulino Peris Guerrola. Durant els dies de festes també es podrà visitar a la Urbanització Sant Blai la IV Mostra d’Intervencions en la natura o l’exposició fotogràfica al Mercat Municipal «Ocupación y Bloqueo en Gaza», de l’artista gazatí Marwan Dawod.

Continuant amb la iniciativa de l’any passat, s’ha tornat a apostant per les activitats infantils pels diferents barris de la ciutat, Santa Bàrbara (8 d’octubre), Barraques (10 d’octubre), Muntanyeta (12 d’octubre), Quatre Camins (4 d’Octubre) i Cogullada (15 d’octubre). Enguany també tornen els espectacles al Parc Navarro Daràs, entre els que destaca l’actuació musical Disney amb Gisela el dia 10 d’octubre, un tribut a Joaquin Sabina el dia 11 d’octubre o l’espectacle Chróma de les Folies el dia 16 d’octubre.

Completen la programació activitats molt esperades després de la parada de l’any passat com la Pujada en Bicicleta a l’Hort de Soriano, la Volta a Peu o els Moros i Cristians. No podien faltar tampoc les Nits de Patrimoni que en esta setena edició obri les portes de l’Hort de Carreres, el Palau de la Marquesa i, per primera vegada, l’Auditori de les Dominiques.

Des del consistori s’ha convidat a gaudir de tots els actes programats amb responsabilitat i prudència, seguint en tot moment les recomanacions marcades per les autoritats sanitàries i per les persones encarregades de l’organització.