Carcaixent apaga hui la llum pel planeta

Esta nit s’apagaran s’apagaran els llums de la Plaça Major, Campanar i Ajuntament dins de la iniciativa internacional promoguda per WWF

 

L’Ajuntament de Carcaixent s’ha adherit de nou a la campanya L’Hora del Planeta, una iniciativa internacional promoguda pel World Wild Fund of Nature (WWF) que se celebra hui dissabte 27 de març arreu del món. Durant una hora (de 20.30 h a 21.30 h), s’apagaran els llums de la Plaça Major, el campanar i la façana de l’Ajuntament amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

 

Carcaixent se suma per quart any consecutiu a esta iniciativa en la que participen 190 països de tot el món i més de 400 municipis. Segons la regidora de Medi Ambient, Ana Garrigues, es tracta «es tracta d’un gest simbòlic, però que posa de manifest el compromís de l’Ajuntament de Carcaixent amb el planeta, propòsit que ja s’està portant a la pràctica amb mesures com la compra de vehicles elèctrics per a ús municipal o l’adhesió al pla “Municipis en Xarxa” per al foment les centrals fotovoltaiques en espais municipals”.

 

La regidora també ha volgut animar la ciutadania a sumar-se de forma particular a L’Hora del Planeta apagant els llums i els aparells elèctrics de les seues cases este dissabte. A més, també ha recordat la importància de mantenir este compromís la resta de l’any, amb la incorporació d’hàbits d’estalvi energètic en el dia a dia o l’adquisició de bombetes i electrodomèstics més eficients energèticament.