Carcaixent acull una intensa programació al voltant del 8 de Març

La Regidoria d’Igualtat ha organitzat una bateria d’activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març

 

La Setmana de la Dona de Carcaixent comença a Carcaixent amb un ampli programa d’activitats en el qual hi ha previstes diferents opcions formatives i d’oci que s’estendran fins al 27 de març. L’objectiu, segons han manifestat des de la Regodria d’Igualtat encarregada de coordinar la programació, és conscienciar i sensibilitzar tota la ciutadania sobre la igualtat de gènere, de forma que s’han diversificat les activitats per tal d’arribar a un major nombre de població.

Les activitats començaran el 4 de març a les 19:00 hores a la Biblioteca Municipal amb la narració per a adults, Desdèmona, a càrrec de El Ombligo y la Pelusa. Continuaran les activitats el 6 de març amb la commemoració del dia de la Dona junt als centres educatius de la localitat que es concentran a les 12 hores en la Plaça del Mercat baix el lema “Per tu continuaré lluitant” on es llegirà un manifest.

Un cap de setmana ple d’activitats

El dissabte 7 de març serà un dia ple d’activitats. A les 10 hores es realitzarà, en col·laboració amb l’Àrea de Joventut, un taller per a l’empoderament en positiu de les dones i en acabar es farà la gravació d’un d’un videoclip flashmob. A les 12 del migdia es llegirà el manifest institucional pel dia de la dona en la Plaça del Mercat. A més, de 12.30 a 14.30 i de 16.00 a 20.30 tindrà lloc també el taller d’apoderament per a dones “Posa’t flamenca” té com a objectiu augmentar l’autoestima i experimentar el flamenc com una eina de canvi personal i transformació social. Les places són limitades i cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic amb les teues dades a igualtat@carcaixent.es.

Per al dissabte de vesprada, a les 18:00 hores, l’Agrupació Coral de Carcaixent junt el Grup de Corda Tres Arcs han preparat un Concert especial amb motiu del Dia de la Dona en el que interpretaran, entre altres, el Sisé Nocturni de Mozart i Cantares. El concert tindrà lloc en l’Auditori de les Dominiques i l’entrada és gratuïta. Al dia següent, 8 de març, el Grup de Teatre La Tardor actuarà al CIM a les 17:00 hores.

Els dies 13 de març, 3 d’abril, 7 de maig i 12 de juny es realitzarà un taller de bon tracte per als joves de 17 a 19 hores. Tota aquella persona que desitge participar haurà de confirmar la seua assistència prèviament al correu electrònic mcarmen.juan@carcaixent.es

Les activitats continuaran el 27 de març amb la presentació a la Biblioteca Municipal del llibre “La violència política contra els dónes (1936-1953), el cas de la privació de llibertat en la província de València” amb la participació de Antoni Simó i Ricard Camil, Torres, autors del llibre.

Així mateix, encara es pot visitar l‘exposició “Mestres del pinzell” que tracta sobre el paper de la dona en la pintura al llarg del segle XIX. Estarà exposada al public fins al dia 8 de març en el Mercat Municipal.

La regidora d’Igualtat, Xelo Pastor, ha explicat que, «estes activitats són un viu homenatge a totes aquelles dones que han lluitat i continuen lluitant per la igualtat real entre sexes, hui més que mai hem de continuar insistint”.