Bellreguard posa en marxa un programa d’acompanyament a majors i els seus cuidadors

El programa RESPIR de surport a les cures va ser votat dins dels pressupostos participatius de Bellreguard

 

En atenció a la petició de l’Ajuntament de Bellreguard respecte del programa RESPIR: acompanyament a persones majors i a les persones cuidadores, el Centre de Desenvolupament Rural La Safor proposa una intervenció basada en tres eixos: cobrir les necessitats bàsiques de les persones majors; l’atenció a les persones cuidadores no professionals de l’entorn familiar (especialment dones) i donar-li un tractament com a qüestió comunitària.

Aquest programa va ser votat dins dels pressupostos participatius de Bellreguard (10.000€). I la presentació és dimarts 13 de desembre, a les 7 de la vesprada, a la Llar Juvenil de Bellreguard, una presentació oberta a tot el veïnat interessat.

L’objectiu d’aquest programa és cobrir les necessitats bàsiques que afecten les persones majors i generar igualtat d’oportunitats per a construir una societat millor i més justa. Una manera de fer-ho possible és mitjançant la potenciació de les bones pràctiques professionals i maximitzant l’epoderament dels nostres majors.

El CDR la Safor, conscient de la realitat social, proposa accions encaminades a donar suport a les famílies i especialment a les persones encarregades de les cures –bàsicament dones- perquè aquest programa d’acompanyament els done suport i la possibilitat de poder reservar-se una sèrie d’hores per als seus assumptes personals (fer compres, descans, esport, temps per a u mateix, autocura…).

Amb el programa RESPIR es vol la millora en la qualitat de vida, la prevenció de deterioraments cognitius i malalties mentals associades a l’aïllament, es dona suport emocional i familiar en la cura dels majors i ajudes en gestions pròpies a escala social i comunitària.