Carcaixent reparteix una agenda escolar per a fomentar les relacions sanes entre els més joves

L’agenda té un format didàctic que incideix en les relacions sanes

L’Ajuntament de Carcaixent, a través de la Regidoria d’Igualtat, repartirà una agenda escolar dirigida a l’alumnat a partir de secundària per al pròxim curs 2022-2023. El disseny interior de les pàgines es centra en l’empoderament individual i les relacions de parella sanes, incloent frases conscienciadores, exemples de situacions reals que es donen en les relacions socials dels més joves, enllaços a vídeos didàctics i lectures, així com informació de diferents pàgines webs i telèfons d’interès per tal de previndre la violència de gènere en les relacions adolescents.

L’objectiu d’esta iniciativa és fer repensar a la jovenalla la seua manera de relacionar-se, posant èmfasi en els vincles d’estima, de manera que es qüestionen els mites de l’amor romàntic i s’insistix en el seu dret d’elegir lliurement a qui estimar i de decisió de consentiment. Tracta d’ensenyar a no tolerar certes actituds i situacions indicadores de perill, així com també mostra de quina manera actuar davant xantatges emocionals o sexuals.

L’agenda es podrà recollir de manera gratuïta a partir del dilluns 25 de juliol al departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Carcaixent, situat en el carrer Marquesa de Montortal 54, en horari de 9 a 14 hores. A més, les persones que acudisquen a recollir-la podran emplenar un formulari per inscriure’s a un grup de difusió per a rebre informació sobre les activitats programades des d’este departament.

La regidora d’Igualtat, Xelo Pastor, es mostra entusiasmada, ja que considera que “és una agenda que l’alumnat podrà utilitzar en el seu dia a dia i a través de la qual se’ls ofereixen recursos perquè aprenguen a tindre relacions que partisquen de la igualtat i en les què respecten els espais i límits de la seua parella”.