Alcoi rehabilita l’edifici del futur Museu Camilo Sesto

S’homenatjarà al alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat

Les obres de rehabilitació i millora d’accessibilitat de l’edifici situat en El Camí 44, acollirà el futur Museu de Camilo Sesto, i són finançades al 80% pels Fons Europeus.

L’actuació que es durà a terme suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat, també es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents. A causa de les obres s’han realitzat una sèrie de modificacions en l’exterior com la reordenació de bancs i la instal·lació d’un pas provisional de vianants.

Paral·lelament s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut el futur museu que la ciutat dedicarà a l’alcoià més universal, Camilo Sesto.

Cal tindre en compte que la ciutat ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest futur museu. En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l’important contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món.

La posada en marxa del Museu Camilo Sesto és un gran projecte que servirà per a homenatjar un alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat, perpetuant d’aquesta manera la seua presència a Alcoi, i a més permetrà la recuperació d’un edifici patrimonial, que va ser construït en 1879-1880.