Albaida aposta per una Pasqua activa per a la joventut

Des de l’Espai Jove s’ha programat un seguit d’activitats per a apropar al públic major de 12 anys i que puguen gaudir d’una programació engrescadora.

Els departaments de Cultura i Joventut de la ciutat han treballat per a oferir una programació centrada en activitats lúdiques i culturals per omplir de contingut de qualitat l’agenda de les xiquetes i xiquets, així com, del públic juvenil.

Les activitats a l’Espai Jove, antic Patronat, arranquen hui dia 19 d’abril amb un Campionat de Cup Stacking, la tècnica de fer i arreplegar torres de gots a alta velocitat, i on la o el participant que hi guanye rebrà un txec per a emprar en un comerç local. Per al dimecres 20 hi ha un taller d’elaboració artesana de sabó, per al dijous 21 s’oferirà un berenar amb xocolata i mona, així com, hi haurà un taller de ciris decoratius que apel·la a la tradició cerera de la localitat i per acabar el dilluns 25 hi haurà un berenat inspirat en la gastronomia italiana amb un taller de cuina perquè aprenguen a fer-se el seu propi menjar. Totes les accions programades són gratuïtes i pensades per a majors de 12 anys.

Activitats del MITA

Per altra banda, des del Museu Internacional de Titelles d’Albaida, el MITA, s’ha organitzat el II Escape Rabbit  on xiquetes i xiquets, de a partir de 6 anys, podran cercar als conills desvergonyits que han envaït el MITA. Aquesta activitat té un cost d’1 € i les places són limitades pel que cal inscriure’s amb antelació en el 962390186. Mentre que per al dissabte, també des del Museu, se celebrarà el Dia del Llibre amb la presentació del llibre Había una vez una tele… amb la presència de l’autor Jorge San Román.

La regidora de Joventut, Bea Costa, ha assenyalat “que aquests dies són claus per apropar a la joventut cap a dinàmiques actives i d’oci responsable” i amb “eixa filosofia l’Espai Jove treballa tot l’any, així que anime als pares i mares d’Albaida a parlar d’aquesta infraestructura als seus fills i les seues filles”. Per la seua banda el regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, ha destacat “el paper dinamitzador del MITA de cara a les famílies a la xicalla de casa, des d’on volem apropar el món del titella i el Museu a tota la població amb activitats transversals i divertides”.