Més de 130 equips participaran en el  Basket Cup Gandia aquest cap de setmana

Es jugaran 260 partits durant aquests quatre dies en 15 pistes de joc de Gandia i de municipis veïns com Oliva o Cullera. L’entrada és gratuïta.

Cup Gandia. Es tracta de la cinquena edició d’aquest esdeveniment esportiu de bàsquet de formació que reuneix diferents categories, des de benjamí fins a sénior. Així ho ha comunicat la regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada del gerent de l’empresa QL Sport, Nacho Macipe, i el vicepresident del club Units pel Bàsquet Gandia (UPB), Jesús Ginestar, aquest matí en roda de premsa.

S’estima que participaran més de 1.500 esportistes entre els 130 equips procedents de diferents comunitats que viatjaran a la ciutat per a jugar en el Basket Cup Gandia. Amb la suma dels acompanyants, es preveuen al voltant de 12.000 pernoctacions al municipi. «Aquest esdeveniment té la doble vessant, que ja portem temps treballant, d’unir esport i turisme i així promocionar Gandia com un lloc on practicar esport», ha destacat la regidora d’Esports.

Tal i com ha explicat Macipe, es portaran a terme un total de 260 partits durant aquests quatre dies en 15 pistes de joc com en les dels pavellons del Centre Esportiu Municipal de Gandia, el Pavelló del Raval i el Centre Esportiu Beniopa. A més, també s’estendrà el joc a les instal·lacions esportives de diferents localitats veïnes com Oliva o Cullera. «Competiran el matí i vesprada de dissabte i diumenge i les finals se celebraran el dilluns 2 de maig», ha afegit.

El Basket Cup Gandia es podrà presenciar de manera gratuïta pels aficionats i ciutadans de Gandia per tal de complir amb l’objectiu de fomentar aquest esport, segons ha detallat el gerent de QL Sport. Per la seua banda, Ginestar ha agraït la col·laboració de l’entitat i de l’Ajuntament de Gandia en l’organització. «És un orgull tindre aquest campionat a la ciutat. És un torneig referent en tota Espanya que reuneix totes les bases del bàsquet», ha indicat.